Budvanski ugostitelji danas otvaraju lokale

    7 meseci pre 256 pregleda Izvor: cdm.me

Udruženje ugostitelja Budve postiglo je dogovor sa Nacionalnim koordinacionim tijelom i Institutom za javno zdravlje da lokali u Budvi od danas mogu da počnu sa radom, kazao je za portal RTV Budva, poptredsjednik Udruženja, Aleksandar Jovanović.

“Za sada nam je to usmeno saopšteno, a poslije podne se očekuje i zvanično saopštenje. Mi se ovim putem zahvaljujemo što su uvažili našu argumentaciju, što su sagledali kompletnu priču, i negdje smo da kažem zajednički uspjeli da postignemo jedan boljitak za sve nas, da počenmo da radimo i da funkcionišemo. Naravno uz sve propisane mjere, uz nošenje maski, distancu i dezinfekciju kako bi sačuvali zdravlje”, kazao je Jovanović.

Podsjetimo, ugostitelji u Budvi protestovali su nakon što je NKT donio odluku da se zatvore kafići i restorani u tom gradu u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Oni su zatražili da Vlada i NKT tu odluku preispitaju.

“Smatramo da se time neće sačuvati zdravstvena situacija grada, ali da će se ekonomska znatno narušiti. Ne podržavamo zatvaranje lokala, a svoj revolt i nezadovoljstvo izrazićemo i sjutra na prostestu koji smo zakalazli za 12h ispred Starog grada”, kazao je Jovanović na protestu koji je prije nekoliko dana održan u Budvi.

Nacionalno kooridnaciono tijelo prekuče je usvojilo prijedlog da Institut za javno zdravlje stope kumulativne incidencije COVID 19 u lokalnim samoupravama računa koristeći najnoviju zvaničnu Monstat procjenu broja stanovnika iz 2019. umjesto podatke iz popisa stanovništva iz 2011. godine. To će se, kako su saopštili, najviše odraziti na Budvu, Bar i Tivat.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21718 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: