Čakar napustio Rudar

    2 sedmice pre 819 pregleda Izvor: pobjeda.me

Legenda pljevaljskog fudbala Damir Čakar napustio je funkciju sportskog direktora Rudara – saznaje Arena.

Nekadašnji fudbaler Partizana vratio se u matični klub prošlog ljeta, kada je situacija bila haotična, kada pod Golubinjom nije bilo ni trenera ni ekipe.

Uspio je da organizuje tim u predvečerje početka sezone, a i da prevaziđe brojne probleme sa kojima se Rudar susretao tokom takmičarske godine.

Pljevljaci su na kraju ispunili cilj – ostali su u ligi bez baraža, ali kada je trebalo da to bude inpuls za veće domete jedan od najtrofenijih fudbalskih kolektiva u državi vratio se godinu unazad.

Igrači su se osuli, otišao je trener, a petnaestak dana pred početak Telekom 1. CFL – Rudar je jedini domaći klub koji nije počeo pripreme.

Na jučerašnjem sastanku rukovodstva Čakar je dobio garancije da će dobiti budžet za dovođenje novih fudbalera i potrebe takmičenja, saradnici su ga ubjeđivali da ostane, ali nije bio spreman da u datim okolnostima nastavi dalje.

– Rudar je moj klub. Pod Golubinjom sam počeo igračku karijeru, tu su igrali moj otac i stric, a prošle godine sam se vratio da pomognem kao sportski direktor. Napravili smo uspjeh, s obzirom na okolnosti, i drago mi je da će Rudar i naredne sezone biti dio elitnog ranga. Klub će se organizovati, nastaviće da funkcioniše, doći će novi igrači i trener, ali u ovom trenutku ne vidim sebe kao dio projekta. Možda se jednog dana vratim ponovo, a do tada želim svom klubu da bude što uspješniji na svim poljima. Zahvalio bih se svima sa kojima sam sarađivao, posebno Tariku Talaćeviću koji je bio uz nas u najtežim trenucima. Drago mi je ako sam pomogao igračima da budu bolji. Ako su, pored fudbalskih stvari, od mene naučili još nešto – onda smatram da je moja misija bila uspješnija – rekao je Čakar za Arenu.

Rudar sada treba da imenuje novog trenera, potom i da formira ekipu za sljedeću sezonu, a vremena je sve manje.

Kao glavni kandidat za šefa stručnog štaba pominje se Vesko Stešević, nekadašnji strateg Koma, Grblja, Titograda i Dečića kojeg je uveo u najviši rang domaćeg takmičenja.

Opcija je i Miljan Radović, bivši igrač Sutjeske, Vojvodine, Grblja, Mogrena, Petrovca i Lovćena. Na zalasku karijere igrao je u Indoneziji, za Pelitu i Persib Bandung, u kojem je počeo da se bavi trenerskim poslom.

Ideja je i nekadašnji reprezentativac Crne Gore, Andrija Delibašić, koji je trenutno asistent u stručnom štabu Budućnosti.

Nije isključeno da posao pod Golubinjom dobije i neko od ostalih slobodnih stručnjaka sa domaće scene.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6317 pregleda