Carević odbija da primi vlasnike automobila koje su njegovi bageri uništili 5. septembra

    3 sedmice pre 509 pregleda Izvor: pobjeda.me

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević odbija da na razgovor primi vlasnike automobila koje su njegovi bageri uništili 5. septembra, kada je državi, svojom mehanizacijom, pomogao u razbijanju građanskog skupa na Cetinju, organizovanog u znak protesta zbog ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru.

Cetinjanin Boris Latković (1975) u više navrata pokušao je da stupi u kontakt sa Carevićem kako bi mu ovaj ustupio neki svoj automobil na korišćenje, dok ne popravi njegov koji je bagerista prvog čovjeka opštine Budva slupao, kada je „čistio“ vozila parkirana na cesti i uz cestu, na magistralnom putu Cetinje – Budva.

 Po saznanju da je gospodin Marko Carević, predsjednik gradske i Crkvene opštine Budva, bio uključen u uništavanje mog vozila, pokušavao sam više puta da stupim u kontakt sa njim. Pozvao sam njegov kabinet, predstavio se i zamolio da mi izađu u susret i da me povežu sa gospodinom Carevićem u vezi sa dešavanjima na Cetinju. Sekretarica nije bila u toku, pa me ljubazno zamolila da joj objasnim o čemu se radi. Na veoma kulturan način sam joj objasnio da mi je bez ikakvoga razloga uništeno vozilo od strane Carevićevoga vozača bagera i da očekujem da mi daju zamjensko vozilo dok mi moje ne poprave, jer mi je vozilo neophodno zbog redovnog života i rada – napisao je, pored ostalog, Latković u pritužbi Savjetu za građansku kontrolu rada policije, koju je procesuirao uz podršku građanskog aktiviste Aleksandra Saše Zekovića i Crnogorskog helsinškog odbora.

Carević

Carevićeva sekretarica, piše on, rekla mu je da će ga obavijestiti i nazvati za dva dana, ali kako to nije učinila, Latkovć je opet pozvao telefonom, kada mu je obećala da će mu se javiti za desetak minuta, što se do danas nije dogodilo.

– Razumijem da je čovjeku možda neprijatno, ali nema razloga da mu bude jer čujem da je dobar, Bogu posvećen čovjek, a to je najvažnije kada treba da ispravimo greške prema nedužnima. U konkretnoj situaciji ja sam nedužan i bez razloga mi je pričinjena znatna materijalna šteta – istakao je Latković u pritužbi.

Ukoliko je, naveo je dalje on, „vozač pomahnitalog bagera postupao mimo naređenja policijskih službenika, onda to tako treba da se kaže pa Država Crna Gora treba da pomogne svojim građanima da se ispravi nepravda koju je počinio nesavjesni i ostrašćeni pojedinac, što podrazumijeva i njegovo krivično procesuiranje“.

– Ali, policija je svakako bila obavezna da kontroliše situaciju i prati postupanje sumanutog vozača Carevićevog bagera. Nije smjela da dozvoli takvo ponašanje i bila je obavezna da spriječi ponašanje koje je podsjećalo kao da je umislio da je Mojsije koji, uništavajaći tuđu imovinu i vozila, razdvaja Crveno more – napisao je Latković.

Objasnio je da je njegovo vozilo „citroen berlingo“ bilo parkirano uz sami ivičnjak kolovoza, tako da nije ometalo prolazak policije i učesnika intronizacije u Cetinjskom manastiru.

– Niko me nije upozorio niti mi naredio, mislim na policijske službenike, da pomjerim vozilo, jer da jeste naravno da bih to odmah i učinio, jer ne vjerujem da postoji građanin Crne Gore koji bi bio srećan da bagerista, u ime države, u ovakvoj ekonomskoj situaciji, uništi njegovu imovinu bez ikakvog razloga i opravdanja – naglasio je Latković.

Od Savjeta traži da „nadležni provjere da li su u konkretnoj situaciji policijski službenici u odnosu na njegovo motorno vozilo postupali profesionalno, savjesno i da li su primjenjivali policijska ovlašćenja sa najmanje mogućih štetnih posljedica“, kao i „da li je bilo neophodno da se upotrijebi mehanizacija na način kojim su uništena i vozila parkirana uz samu ivicu puta“.

– Da paradoks bude veći, uredno sam sankcionisan, 20. septembra 2021. godine, zbog nepropisnog parkiranja, što je u redu, ali mi nije pružena mogućnost da vozilo sklonim, već je bez opravdanog razloga uništeno – naglasio je on u pritužbi.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je sa slučajem Latkovića upoznao Vrhovno državno tužilaštvo, dostavio mu više video zapisa, a od Uprave policije je zatražio da se izjasni na navode iz pritužbe. 

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27434 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11704 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11063 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10394 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9809 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9297 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9040 pregleda
%d bloggers like this: