Čepić: Ne može se igrati na remi, idemo na pobjedu

    4 meseca pre 188 pregleda Izvor: vijesti.me

Prije dvije godine, rukometaši Crne Gore su upisali prvu pobjedu na evropskim prvenstvima, ali nisu mogli da se domognu glavne faze.

Sada su opet nadomak cilja, jer će nakon trijumfa nad Sjevernom Makedonijom (28:24) sve rješavati u duelu sa Slovenijom, u kojem im je u bod dovoljan za plasman među 12 najboljih ekipa Evrope.

Pozicija u kojoj su „lavovi” još više dobija na važnosti ako se zna da u ekipi nisu četiri beka sa prethodnog kontinentalnog šampionata – Miloš Božović, Stevan Vujović i Stefan Čavor zbog korone, a Vladan Lipovina zbog nesuglasica sa selektorom Zoranom Roganovićem.

U njihovom odsustvu, za šansu su se izborili mladi. I dok se za 23-godišnjeg Branka Vujovića, nakon odličnih igara u Kjelceu pod komandom Talanta Dujšebajeva, znalo da je svjetska klasa, izdanja četiri godine mlađeg Radojice Čepića su otkrovenje za mnoge.

Mladi Pljevljak ima sve odlike modernih bekova, ne boji se najveće scene i jasno je da je budućnost crnogorskog rukometa zasnovana na njemu.

A za tu budućnost bi plasman u glavnu fazu 15. Evropskog prvenstva i dueli sa velikanima svjetskog rukometa bio izuzetno značajan. I niko ne odustaje od tog sna.

„Normalno je da se zaboravlja pobjeda, ona nam je samo otvorila put ka drugom krugu. Najbitnija je utakmica sa Slovenijom, to je ključ za prolaz. Znamo da nam i neriješen rezultat to donosi, ali se nikada ne može igrati na remi. Moramo da idemo na pobjedu”, poručio je bek slovenačkog Celja.

Adut Crne Gore u duelu sa objektivno kvalitetnijim rivalom može da bude srce.

„Mnogo smo motivisani, jedino ako budemo razmišljali o pobjedi možemo da prođemo. Ako budemo dali sve od sebe, ići će sve svojim tokom. Slovenija je jako dobra ekipa, nekoliko igrača je sa mnom u klubu, a ostali su u mnogo dobrim evropskim timovima. Iskusni su, može da presudi naša želja, kao i protiv Makedonaca, jer smo mnogo motivisanije ušli u meč od njih”, poručio je Čepić.

PV Informer
%d bloggers like this: