Čestitka predsjednika Opštine Pljevlja povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

    7 meseci pre 283 pregleda Izvor: pljevlja.me

Drage sugrađanke i sugrađani,

Sa velikim zadovoljstvom Vam u ime Opštine Pljevlja i u svoje lično ime čestitam 21. maj, Dan kada smo zajedno prije 14 godina donijeli najvažniju odluku u skorijoj istoriji naše Otadžbine, da slobodno, smjelo, odlučno, samostalno i hrabro, onako kako nam i priliči, gradimo svoju budućnost.

Od tog 21. maja 2006. godine, opravdali smo neophodnost ovog istorijskog trenutka u kome su postavljeni temelji i savremeni principi demokratske, multietničke, antifašističke i proevropske Crne Gore. Danas dijelimo životni prostor u modernoj, ekonomski razvijenoj i infrastrukturno unapređenoj Crnoj Gori, državi koja jednako grli svakog svog građanina, bez različitosti u vjeri, naciji, političkoj ili polnoj pripadnosti.

Pljevlja su kroz prošlost pokazala da su opština u kojoj je jasno oslikan međuetnički sklad i suživot građana različitih vjera i nacionalnosti. Naš grad je oduvijek bio mjesto okupljanja, tolerancije i međusobnog poštovanja svih građana. Siguran sam da će se kroz višedecinijsku saradnju i uvažavanje, takva ideja baštiniti i prenijeti našim nasljednicima.

Naša Pljevlja su ljepše mjesto za život, radilo se svih godina na obnovi i izgradnji infrastrukture, kako u urbanom dijelu, tako u našim selima. Urađeni su važni poslovi na realizaciji investicija od značaja za životnu sredinu, nadomak smo realizacije projekta toplifikacije, usvojena je Odluka o eko-naknadi, od čijih sredstava će se značajno unaprijediti kvalitet uslova života, kako u smanjenju zagađenja vazduha tako i poboljšanju vodosnabdjevanja.

Nažalost, sadašnji trenutak nije toliko pohvalan, prepoznajemo scene koji smo mislili da smo duboko zakopali početkom devedesetih, povampiruju se anticivilizacijske ideje i stremljenja.

Crne Gora je naš zajednički dom, koju treba čuvati, voljeti i graditi u najplemenitijim namjerama otvorene sredine u kojoj ima mjesta za svakog njenog građanina.

Kako smo se odgovorno ponijeli sa još uvijek prijetećom pojavom epidemije korona virusa, tako ćemo svakom izazovu odgovoriti jednako snažno, u korist naših građana i njihove budućnosti.

Vjerujem u zajedničku budućnost evropske Crne Gore koje nema bez naših Pljevalja, u kojoj svi sarađujemo i zajednički riješavamo probleme, učvršćujemo međusobne odnose, mirnim i demokratskim putem, onako kako je i Crna Gora obnovila svoje državno i nacionalno ime.

Neka nam je srećan 21. maj, dan vraćanja Crne Gore svojoj prekinutoj istoriji.

Nek’ je vječna Crna Gora!

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6981 pregleda