Četvrti protest „Srbija protiv nasilja“, građani formirali „prsten“ oko RTS-a

    12 meseci pre 483 pregleda Izvor: N1

U Beogradu se održava četvrti protest „Srbija protiv nasilja“, koji će ovaj put biti u vidu velikog prstena građana oko RTS-a, saopštili su ranije organizatori.

Protest je počeo ispred Narodne skupštine u 18 sati, a očekuje se da građani u povorci krenu Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, nakon čega će skrenuti lijevo u Beogradsku ulicu, lijevo u ulicu Ilije Garašanina i opet lijevo u Takovsku do RTS-a.

foto: N1

Organizatori su pozvali građane da ponesu po cvijet i ostave ispred Narodne skupštine „kako bi pokazali poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava i saosjećanje sa porodicama i prijateljima preminulih“.

Građani su podsjetili da od protesta ne odustaju, a za današnje okupljanje i uprkos kiši ipak  formiraju prsten oko RTS-a.

Ranka Kašiković, zaposlena u Gerontološkom centru u Subotici, prva je govornica četvrtog protesta „Srbija protiv nasilja“. 

„Ja sam jedna od onih koji su odbili da idu na politički miting SNS i tada je počela moja borba za pravdu. U tišini dopustili smo da se stvori jedan nakaradni svijet u kome nije bitno koliko dobro radite svoj posao, već da ste lojalni političkim moćnicima“, rekla je Kašiković koja je proteklih dana podijelila svoju priču sa medijima. 

Za vrijeme njenog govora okupljeni su uzvikivali „Vučiću, odlazi“. 

Mladi traže slobodne medije

Veliki broj mladih ljudi prisutan je na protestu „Srbija protiv nasilja“, javljaju reporteri N1, a kako su rekli za kamere te televizije, njihovi zahtjevi se uglavnom odnose na medije. 

„Mediji danas su mračni, treba nam sunca da rastjeraju kišu. Ovo je RTS koji ne priznajem, želim da nam se vrati onaj iz našeg djetinjstva“, rekla je jedna od okupljenih djevojaka za N1. 

Studenti FPN organizovano na protestu „Srbija protiv nasilja“

Studenti Fakulteta političkih nauka u Beogradu okupili su se ranije danas ispred fakultetske zgrade, gdje su napravili nekoliko transparenta za protest „Srbija protiv nasilja“.

Na transparentima se nalaze napisi: „RTS (Ruši takozvani sistem)“ i „Studenti FPN protiv nasilja“.

Podsjećamo, protesti „Srbija protiv nasilja“, održani su i u ponedjeljak, 8. maja, u petak, 12. maja, a onda i prošlog petka, 19. maja.