CG otvara granice za ruske turiste?

    2 mjeseca pre 228 pregleda Izvor: rtcg.me

U Naconalnom koordinacionom tijelu se razmatra mogućnost otvaranja granica Crne Gore za ruske građane i to od 1. avgusta.

Prema izvorima Dnevnih novina, takva eventualna takva odluka koja bi obradovala turističke poslenike, bila bi donešena u okviru mjera za ublažavanje posljedica novog korona virusa, posebno u oblasti turizma.

U prilog razmišljanju o otvaranju granica ide i informacija da danima unazad Rusija zabilježava značajan pad u broju zaražanih korona virusom i da je juče zabilježen najmanji broj inficiranih od aprila.

Da li će takva odluka biti donijeta zavisi od niza okolnosti koje diktira pandemija COVID 19.

Činjenica je da postoji veliko interesovanje ruskih građana za ljetovanje u Crnoj Gori, o čemu svedoče brojni pozivi turističkim agencijama i raspitivanje o datumu otvaranja granica.

Crna Gora je podsjetimo otvorila granice za turiste iz Ukrajine i Bjelorusije, a stižu i turisti iz Izraela.

Podsjetimo, početkom jula u Crnu Goru su prvim čarter letom stigla 153 putnika iz Ukrajine, koji su doputovali sa negativnim PCR testom, čime su ispoštovane sve sanitarne procedure.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić tom prilikom je izjavila daje organizacija prvog čarter leta i dogovor za sve naredne, iskaz povjerenja naroda Ukrajine kada su u pitanju institucije Crne Gore.

Nedjelju kasnije, 11. jula, na tivatski aerodrom sletio je avion sa turistima i turističkim agentima iz Bjelorusije. Avionom avio-prevoznika Belavija iz Minska doputovalo je 190 putnika. Tada je saopšteno da bi do 1. oktobra iz Bjelorusije trebalo svakodnevno da saobraćaju avioni na liniji Minsk -Tivat Minsk.

U Crnoj Gori u individualnom smještaju u 2019. godini, ostvareno je 1.352.028 dolazaka turista, dok je broj ostvarenih noćenja bio 9.775.133.

Od toga su 99,6 odsto noćenja ostvarili strani turisti.

Ubjedljivo na prvom mjestu su Rusi (29,1 odsto), zatim državljani Srbije (25,3 odsto), Bosne i Hercegovine (10,6 odsto), Kosova (6,9 odsto), Ukrajine (3,8 odsto), Njemačke (3,2 odsto), Poljske (2,1 odsto).

Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 19 odsto.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6590 pregleda