CGO POZVAO – Građani da provjere potpise podrške partijama

    2 mjeseca pre 300 pregleda Izvor: rtcg.me

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ukazuje da je Državna izborna komisija (DIK) kreirala na svom sajtu poseban link – potpisi.dik.co.me, na kojem građani i građanke mogu provjeriti da li se nalaze u spisku podrške bilo koje od potvrđenih izbornih listi za parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust 2020. godine.

“Pozivamo sve građane i građanke da iskoriste tu mogućnost i da jednostavnim unosom svog jedinstvenog matičnog broja provjere da li su uredno evidentirani, ukoliko su dali potpis, ili je došlo do zloupotrebe njihovog potpisa”, navodi se u saopštenju CGO. 

Kako dodaju, u slučaju da provjerom utvrde da je za podršku određenoj listi zloupotrijebljen njihov potpis i lični podaci, ohrabrujemo te građane i građanke da podnesu krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv one liste koja je njihov potpis podrške zloupotrijebila.

“CGO će pružiti i besplatnu pravnu podršku svim licima koji je zatraže na email [email protected] i pomoći im u postupku pisanja i podnošenja krivične prijave nadležnom državnom tužilaštvu. Takođe, CGO ohrabruje građane i građanke da takve primjere zloupotrebe svog potpisa javno komuniciraju”, poručuju u CGO.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6642 pregleda