Mali Oglasi
EXIT

Čolić je pjesmu “Ona spava” posvetio ovoj djevojci

  • 4 mjeseca pre
  • 338 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Čuveni hit “Ona spava” Zdravka Čolića posvećen je Milici Kostić, koja je preminula prije 44 godine od posljedica povreda koje je zadobila prilikom pada sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu davne 1974. godine, jer je htjela da spasi svoju čast od siledžija koji su htjeli da je siluju.

Djevojku, koja je bila učenica srednje medicinske škole u Kruševcu i koju je krasilo poštenje i odgovornost, je tada na prevaru jedan nepoznati momak odveo do stana, kako bi ona navodno pozvala njegovu djevojku. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je zajedno s njima želio da izvrši grupno silovanje.

Momak je Milici saopštio koje su njegove namjere i rekao joj da se skine, što je ona odbila i poručila mu da je pusti. Mladić je bio istrajan i pokušao da joj skine odjeću, a Kostićeva je plakala i molila ga da je pusti iz sobe.

Jedan od nasilnika rekao je drugim da je ipak puste. Nažalost, Milicu nisu pustili. Djevojka je na sve moguće načine pokušala da ih spriječi da je siliju. Plakala je i molila ih je, ali nije vrijedjelo. Budući da je htjela da sačuva svoju čast, odlučila se za bjekstvo. Kada je ostala sama u sobi, skočila je kroz prozor sa 11. sprata.

Bila je teško povrijeđena, a odvedena je u bolnicu. Inspektor Dobrivoje Stefanović je popričao sa Milicom, koja je bila u teškom stanju.

Milica, koja je tokom razgovora par puta gubila svijest, rekla je inspektoru da je to bio jedini način da sačuva svoju čast.

Poslije toga, Milica je pala u duboku komu, iz koje se, nažalost, nije probudila.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.