COVID19 – REKORDNIH 27 OBOLJELIH U PLJEVLJIMA U JEDNOM DANU

    1 mjesec pre 1769 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA

Posle današnjeg novog izvještaja Instituta za javno zdravlje Crne Gore u kome je pored oboljelih iz ostalih gradova, zabilježeno da je u Pljevljima u jednom danu oboljelo novih 27 građana, što predstavlja svojevrstan novi negativni rekord kad je u pitanju broj oboljelih u jednom danu. Najnoviji podaci jasno pokazuju da se epidemiološka situacija iz dana u dan u Pljevljima sve više usložnjava i da je potrebna još veća angažovanost svih nadležnih službi u gradu.

Ukupan broj oboljelih u Pljevljima od početka juna je dostigao cifru od 239 oboljelih građana.Trenutan broj oboljelih u Pljevljima je 89 uz 10 preminulih građana i 140 izliječenih.Po stopi aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika po opštinama u Crnoj Gori, Pljevlja se nalaze na 8 mjestu sa 289 oboljelih.

Epidemiološka situacija u Pljevljima pogoršala se u posljednjih nekoliko dana, kaže  direktor pljevaljske Opšte bolnice, dr Erduan Edo Lalović

Direktor pljevaljske bolnice kaže da se epidemiološka situacija u tom gradu zakomplikovala jer su se građani – opustili.

„Apelujem na građane da se strogo pridržavaju svih mjera i preporuka IJZ-a i NKT-a. Ako se budu pridržavali, olakšaće nam borbu s opakom bolešću“, naglašava on.

Epidemiološka situacija u Pljevljima je ozbiljna sa mogućnošću još većeg usložnjavanja ukoliko se mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) i dalje ne budu poštovale, kazao je direktor Doma zdravlja Pljevlja doktor Ilhan Tursumović.Kao jedan od najvećih problema je što pojedini zaraženi neće da prijave svoje kontakte što dovodi do širenja epidemije.

Predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović sa stručni opštinskim službama je još prilikom prvog talasa epidemije za slučaj složene epidemiološke situacije obezbjedio renovirane prostorije Doma VCG, koje su na raspolaganju Bolnici u Pljevljima za smještaj zdravstvenih radnika koji liječe kovid pacijente. On ima kapacitet od 24 sobe, a ako se poveća broj oboljelih, staviće se ti kapaciteti, eventualno i za smještaj nekih bolesnika. Bolnici je ponudjen i prostor Motela “Vodice”u Pljevljima, gdje, u slučaju potrebe, postoje kapaciteti za smještaj bolesnika.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6780 pregleda