CRNA GORA ĆE I UBUDUĆE SLAVITI ĐURĐEVDAN, A NE, PO VAŠOJ ŽELJI, IMENDAN!

    2 godine pre 1182 pregleda Izvor: PV Informer

Poštovani građani, ovih dana ustaška vlast Crne Gore, svjesna da se bliži kraj zloupotrebama i korišćenju pandemije virusa korona, u obračunu sa Srpskom pravoslavnom crkvom i kompletnim pravoslavnim narodom u CG, poslednjim trzajima pokušava da uplaši sveštenstvo i vjerujući pravoslavni narod. 

Naravno, kao i sve terore koje je ova vlast sprovodila, odabrala je i ovog puta Pljevlja kao najsrpskiji grad u Crnoj Gori, grad u kome se pored onakvog pritiska 2011. godine 57% stanovništva izjasnilo kao Srbi a 6% je bilo onih koji se nisu izjasnili (sigurno su i to Srbi ali se pod pritiskom nisu smjeli tako izjasniti).

Najprije su uhapsili Velimira Čabarkapu, jednog od najaktivnijih omladinaca Nove sprske demokratije i učesnika litija, opsadirali policijom srpske pravoslavne crkve i hramove u Pljevljima uoči krsne slave Sv. Velikomučenika Geogrija, kako bi fizički spriječili Srbe čije je krsno ime Sv. Velikomučenik Georgije da obave prekadu, nadajući se da će na takav način ubiti srpski vjerski duh u njima i da će ponovo, kako su nekada njihovi ideološki oci, natjerati srpski narod da lomljenje kolača – jedan od najsvetijih činova srpskog čovjeka obavljaju po noći. 

Na đurđevdanski uranak, umjesto da pletu od proljećnog cvijeća vijence crveno-plavo-bijele boje, kakav je odvajkada bio običaj u CG, oni po pljevaljskim brdima obaraju table sa trobojkama. 

Nažalost, 95% građana Crne Gore koji su slavili Đurđevdan i đurđevdanski uranak, ova konvertitska vlast tjera da slave IMENDAN (katoličku slavu).

Odbornički klub NSD tražiće od kolega iz opozicije podršku za saziv vanredne sjednice Skupštine opštine Pljevlja i učiniti sve kako Pljevlja ne bi bila poligon i pilot projekat za zastrašivanje pravoslavnog naroda u CG. 

Konvertitska, crnogorska gospodo – Crna Gora će i ubuduće slaviti Đurđevdan a ne imendan. A ja vas pozdravljam onom narodnom: „PAL’TE, ŽAR’TE UDBAŠKI DIZDARI DOK RED DOĐE I NA VAŠA VRATA“.

I na kraju, koristim priliku da svim onim čije je krsno ime Sv. Velikomučenik Georgije čestitam slavu a slavljenicima Srbima iz Crne Gore želim da Đurđevdan sledeće 2021. godine proslave u zdravlju, veselju, slobodi u slobodnoj Crnoj Gori!

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: