Crna Gora i Saudijska Arabija formiraju zajedničku komisiju za projekte u oblasti turizma

    3 sedmice pre 208 pregleda Izvor: me.ekapija.com

Crna Gora i Saudijska Arabija formiraće zajedničku komisiju za realizaciju projekata u oblasti turizma, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa ministrom turizma Saudijske Arabije Ahmedom Al Katebom.

Kako je saopšteno nakon sastanka, otvaranje amabasade Crne Gore u Rijadu daće pozitivan impuls jačanju bilateralne saradnje i u tom cilju neophodno je u najkraćem roku preduzeti neophodne altivnosti, saglasni su sagovornici.

Spajić je predstavio ministru turizma Saudijske Arabije program rada 44. Vlade sa akcentom na projekte u turizmu koji mogu biti predmet buduće saradnje dvije zemlje.

Al Kateb je čestitao premijeru Spajiću na izboru Vlade i kazao da Saudijska Arabija Crnu Goru doživljava prijateljskom zemljom. On je predsjedniku Vlade uputio i zvaničan poziv princa Mohameda bin Salmana da posjeti Rijad.

Kako je poručeno na sasjatnku, bilateralni sporazum o saradnji u turizmu pruža dobru osnovu koju treba nadgrađivati konkretnom saradnjom. U tom kontekstu ministar Al Kateb pozvao je Crnu Goru da dostavi predloge infrastrukturnih projekata tamošnjem Fondu za razvoj.

– Postoji obostrano interesovanje za intenziviranje komunikacije u tom smislu – poručeno je sa sastanka.

Susretu je prisustvovao ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović sa kojim je dogovoreno formiranje zajedničke komisije Crne Gore i Saudijske Arabije za realizaciju projekata u oblasti turizma.