Crna Gora i Srbija formiraju zajednički istražni tim zbog tunela u Višem sudu

    8 meseci pre 264 pregleda Izvor: dan.co.me
foto: UP

Prilikom posjete v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikole Terzića u Beogradu dogovorena je dalja saradnja na više predmeta. Pored ostalog, dogovorena je i saradnja između predmeta tunel, te je dogovoreno formiranje zajedničkog istražnog tima koji će se baviti ovom istragom u cilju bržeg protoka informacija lociranja osumnjičenih radi hapšenja, saznaje portal Dan.

Tim istražitelja iz Crne Gore već ove sedmice će otputovati za Beograd.

Podsjećanja radi, Terzić i  pomoćnik direktora policije Srbije Dragan Vasiljević istakli su danas u Beogradu da je saradnja policija dvije zemlje dobra i profesionalna ali da uvijek postoji prostor za njenim daljim unapređenjem. Na sastanku je ukazano da je cilj dvije države borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kome se uspješno može suprotstaviti samo jasnim i snažnim odgovorom kroz zajednički rad i saradnju.

Terzić i Vasiljević osvrnuli su se i na saradnju ostvarenu tokom ljetnje turističke sezone, tokom koje su policijski službenici iz Republike Srbije svakodnevno sa kolegama iz Crne Gore bili na usluzi srpskim državljanima u Baru, Budvi i Herceg Novom.

Istragom povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici identifikovana su tri lica, pisao je ranije portal Dana. Kako je saopštio izvor blizak istrazi, sumnja se da su pomenute osobe iz Srbije i da su povezane sa radnjama kopanja podzemnog tunela od obližnjeg stana do depoa Višeg suda.

Istraga je utvrdila da se radi o tunelu dugačkom oko 40 metara koji vodi od stana obližnje zgrade do mjesta u kojem su, kako se do sada smatralo, na najbezbjedniji način smješteni dokazi i sudski predmeti među kojima je i oružje iz ubistava i velika količina droge čija je ulična vrijednoist više desetina miliona eura.

Za sada je utvrđeno da je iz depoa ukradeno oružje koje je dio dokaznog materijala u određenim sudskim postupcima i da su neki od sudskih predmeta ispreturani.