Crnogorska državljanka putovala iz Srbije sa simptomima koronavirusa- Studentkinja iz Beograda hospitalizovana, 50 putnika iz autobusa u karantinu

    1 mjesec pre 1457 pregleda Izvor: pobjeda.me

Jedna beogradska studentkinja, državljanka Crne Gore, kasno sinoć je hitno prevezena u beransku bolnicu nakon što je na graničnom prelazu Dobrakovo prilikom ulaska u Crnu Goru prijavila simptome koronavirusa, saznaje Pobjeda.

Svi studenti koji su bili u autobusu zajedno sa njom,  njih pedesetak, prema našem saznanju odmah su upućeni u karantin.

Pobjeda je večeras pokušala zvanično da provjeri ovu informaciju i da dobije komentar Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, ali nam je rečeno da će svi detalji biti objavljeni kada cio slučaj bude službeno razriješen.

Izvor iz Vlade rekao je Pobjedi pod uslovom anonimnosti da Crna Gora uprkos ovom slučaju neće zatvarati granice za svoje državljane i da će nastaviti da organizuje dolazak studenata.

– Ovo je samo još jedan slučaj importacije iz Srbije što se, kao što znate, dešava već neko vrijeme. Srbija je, to je valjda svakome u regionu jasno, trenutno najveći epidemiološki izazov. Ali mi ne možemo naše ljude ostaviti tamo. Razumijemo čak i ovu studentkinju koja je odlučila da simptome prijavi tek na granici da bi bila u bolnici u svojoj zemlji – kazao je naš izvor.

Na pitanje da li se ovakvi slučajevi mogu odložiti eventualno otvaranje granice sa Srbijom naš izvor je rekao da granica ostaje otvorena za naše državaljane i da je to ono što je najvažnije.

-Borimo se, ovo nas sve u epidemiološkom smislu košta, ali istrajaćemo. Sigurno je da naše građane nećemo ostaviti na cjedilu. Što se ostalih tiče za sada se i ne razmišlja da se dozvoli ulazak iz Srbije. Ne samo u CG nego kao što vidite nigdje u Evropi –  rekao je naš izvor.

Najnovije vijesti

SPOMENIK U KRUPICAMA

11.08.2020 23:27

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6322 pregleda