Mali Oglasi
EXIT

Crnogorska TRADICIJA unosan POSAO u inostranstvu: Oplakuješ POKOJNIKA i zarađujes NOVAC!

  • 4 mjeseca pre
  • 318 pregleda
  • Izvor: kolektiv.me

Gotovo da nema saučešća i sahrane u Crnoj Gori a da za pokojnikom neko ne tuži ili leleče, a što bi rekli naši stari – to je tradicija.

Međutim, sudeći po oglasu koji je objavljen na Facebook stranici Zaposli.me, izgleda da je u nekim krajevima svijeta oplakivanje pokojnika unosan biznis.

Foto: Facebook screenshot

Odgovor koji su dali ipak je razjasnio mnoge stvari:

“U pitanju je samo zanimljiva činjenica. Država u kojoj je postavljen oglas je Amerika i radi se o stvarnom radnom mjestu”, rekli su sa stranice Zaposli.me.

Oni su sugerisali da pretražimo internet za originalnu ponudu posla. I zaista, nakon kratke pretrage ispostavilo se da posao “profesionalnog oplakivača”, ne samo da nije izmišljen, već je u pojedinim državama u SAD veoma dobro plaćen (radi se o desetinama hiljada dolara na godišnjem nivou).

Na jednom od američkih sajtova za zapošljavanje postoji ogals za “profesionalnog oplakivača” i kratak opis radnog mjesta uključujući i podatke o plati.

Prevod opisa posla prenosimo u cjelosti:

Naziv posla: Profesionalni oplakivač

Radno mjesto: Sahrane, pomeni, treće jutro, četrdestice

Opis posla: Oplakivanje pokojnika nakon sahrane

Obrazovanje, diploma: Nepotrebno

Poželjne sposobnosti: Diskrecija, profesionalizam, glumačke sposobnosti, komunikativnost

Plata: Od 30 do 120 dolara po sahrani

Ako uzmemo u obzir da dnevno može biti sprovedeno i do pet sahrana po američkim standardima, izračunajte o kojoj se plati radi. Kome se sviđa opis posla, za zapošljenje može detaljnije da se raspita u insitucijama SAD u našoj državi.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.