Crnogorske heroine krenule s vatrogascima u Albaniju: Anđela i Nina se uputile u humanu misiju

    8 mjeseci pre 446 pregleda Izvor: kodex.me

Anđela Lukačević i Nina Maraš krenule su sa vatrogascima u Albaniju kako bi pomogle komšijama u najtežem momentu koji je zadesio njihovu zemlju.

Ove poznate humanitarke još jednom su dokazale da sa punim pravom nose titulu crnogorskih heroina!

Podgoričanka Anđela Lukačević javnosti je poznata nakon što je Bjelopoljcu Hamedu Hasanoviću donirala kožu. Naime,on je zbog strujnog udara na gradilištu zadobio teške opekotine koje su zahvatile čak 60 odsto njegovog tijela. Anđela je tada odlučila da mu pokloni kožu i zbog toga se, kako kaže, nijednog trenutka nije pokajala. Sada sa Ninom, kreće u još jednu misiju.

“Ja sam se sinoć dogovorila sa vatrogascima da idemo za njihovom ekspedicijom i odmah pozvala Ninu sa kojom sam već planirala da pođem ovih dana. Rado su prihvatili moju ideju i ministar je sa oduševljenjem pozdravio naš polazak. Nama nije cilj promocija već da pomognemo. Ponijeli smo i donacije i tamo ćemo pomoći sve što je u našoj moći. Tuga je što je zadesilo taj narod. Nadam se da će sjutra već neko drugi krenuti našim stopama i pridružiti nam se. Možda probudimo svijest kod još nekoga”, kaže Anđela za FOS.

Šansu za bolji život jednom momku omogućila je i Nikšićanka Nina Maraš. Ona je svom sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život tako što mu je donirala bubreg. Danas i ona pod ruku sa Anđelom, kreće u još jednu humanu misiju.

„Teška je tuga što se to desilo našim komšijama i sa sveg srca ćemo bar dva dana pomoći. Toliko smo u mogućnosti. Lijepo bi bilo da se još ljudi uključi. Hvala vatrogascima što su nam pružili pomoć”, kazala je u izjavi za FOS Nina Maraš.

Upravo ove dvije djevojke danas su se uputile u još jednu humanu misiju, ruku pod ruku, sa obučenim specijalnim timom vatrogasaca.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6021 pregleda