Crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede ostvarili zavidan uspjeh

    3 sedmice pre 349 pregleda Izvor: me.ekapija.com

Crnogorski proizvođači su i ove godine, na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu ostvarili zavidan uspjeh, osvojivši ukupno 164 nagrade i priznanja, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Crnogorski proizvođači su osvojili ukupno 164 nagrade i priznanja, uključujući i ona najprestižnija – dva velika šampionska pehara za vrlo visoki kvalitet proizvoda, četiri pehara Novosadskog sajma i 102 zlatne medalje, od čega 37 velikih.

– Velike uspjehe postigli su prerađivači mesa sa 40 priznanja i mlijeka sa 26. Proizvođači alkoholnih pića zavrijedili su 20 nagrada, crnogorska vina 33, a sjajne rezultate su postigli i proizvodi pčelarstva, voće, žito, ulja, konditori – navodi se u saopštenju PKCG.

Prema statistici koju vode u Komori, riječ je o jednom od najuspješnijih nastupa na ovom sajmu u posljednjih nekoliko godina, što govori o sve većoj potvrdi kvaliteta crnogorskih proizvoda u regionalnim okvirima.

– Ovakav uspjeh takođe daje svojevrsni vjetar u leđa kampanji PKCG Za naš razvoj – kupujmo naše, koju sprovodimo u okviru šire kampanje afirmacije crnogorske privrede Snaga je u svima nama – rekli su iz PKCG.

PKCG je i ove godine, tradicionalno, organizovala nastup crnogorskih proizvođača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

– Naša krovna asocijacija, koja okuplja cjelokupnu poslovnu zajednicu Crne Gore, omogućila je predstavljanje visoko kvalitetnih proizvoda crnogorskog agrara na upečatljivom, zajedničkom štandu površine 150 metara kvadratnih koji je Komora dizajnirala, zakupila i opremila – navodi se u saopštenju.

Na taj način su, kako su naveli, još jednom doprinijeli da naši privrednici potencijalno internacionalizuju poslovanje, prošire tržišta za svoje proizvode, te uspostave kontakte sa partnerima iz regiona i šire, značajne za dalji razvoj ne samo njihovih biznisa, već i crnogorske ekonomije u cjelini.

– Ne treba posebno isticati važnost učešća crnogorskih izlagača i proizvoda na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, koja ima gotovo vjekovnu tradiciju. Novosadski sajam poljoprivrede je već 91 godinu izuzetno posjećena manifestacija, koja podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, ali i doprinosi dijeljenju najnovijih naučnih znanja iz ove oblasti – navodi se u saopštenju.

Iz PKCG su saopštili da nagrade Novosadskog sajma predstavljaju prestižnu potvrdu kvaliteta proizvoda i stavku u poslovnom portfoliju koja se uvijek s ponosom ističe.

PKCG će, kako su najavili njeni predstavnici, u okviru svojih međunarodnih aktivnosti, nastaviti da organizuje slične nastupe crnogorskih kompanija na renomiranim sajamskim manifestacijama širom jugoistočne Evrope i šire, doprinoseći sve većoj prepoznatljivosti visokog kvaliteta crnogorskih proizvoda.