Dačić: Od 193 članice UN-a njih 100 ne priznaje Kosovo, taj broj će biti još veći

    2 sedmice pre 107 pregleda Izvor: Tanjug.rs

Nastavak akcije povlačenja priznanja Kosova je logični odgovor na to što Priština ne poštuje Vašingtonski sporazum. Taj odgovor ih i najviše boli. Siguran sam da će sve zapadne zemlje osuditi našu akciju povlačenja priznanja, a niko ni riječ nije rekao protiv zahtjeva Prištine za prijem u Savjet Evrope, izjavio je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić za Tanjug.

On je kazao da akcija Beograda „ruši njihov koncept da je sve gotovo i da Srbija samo treba da prizna Kosovo“.

„Ništa nije gotovo, niti će Srbija da prizna Kosovo. Situacija je drastično promijenjena u posljednjim godinama, 22 zemlje su povukle priznanje Kosova. Sada je taj broj u našu korist, od 193 članice Ujedinjenih nacija, njih 100 ne priznaje Kosovo“, napomenuo je Dačić.

„Posle nastavka naše akcije povlačenja priznanja, taj broj će biti sve veći, jer je važnost principa teritorijalnog integriteta sada na najvišoj cijeni u međunarodnoj zajednici. Valjda taj princip važi i za Srbiju i njen teritorijalni integritet“, rekao je predsjednik Skupštine Srbije.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, da je predsjedniku Aleksandru Vučiću danas predao note četiri države koje su povukle priznanje tzv. Kosova.

„Savet za nacionalnu bezbjednost ovlastio je predsjednika Vučića da kada bude smatrao za potrebno obavijesti širu javnost o kojim državama je riječ“, rekao je Selaković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: