Damjanović: Za sjutra predviđena berzanska prodaja 10 odsto akcija EPCG

    4 dana pre 78 pregleda Izvor: dnevno.me

U toku je 20 sjednica Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu.

Sjednicom predsjedava potpredsjednik Vlade Vladimir Joković.

Na dnevnom redu je 30 tačaka, a između ostalog, članovi Vlade danas razmatraju i Predlog uredbe o dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, kao i o Predlogu odluke o izmjeni Odluke o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistva novinara i napada na imovinu medija, za period od 10. februara 2022. do 23. juna 2022. godine.

Konjević: Ne treba da odlučujemo na bazi medijskih informacija

Ako je EPCG u velikim problemima, onda bi Vlada trebalo da ima informacije o tome, smatra ministar odbrane Raško KOnjević.

„Ne treba da odlučujemo na bazi medijskih informacija“, naveo je on.

Damjanović se nadovezao opet istiući da rade transparenatan posao

„Ni ja ni niko nema potrebu da povezuje ovo sa nekom drugom odlukom“, kazao je.

Damjanović: Za sjutra predviđena berzanska prodaja 10 odsto akcija EPCG

Imajući u vidu zaključke od 13 septembra gdje smo definisali da Vlada može donijeti odluku o kupovini akcija EPCG, pripremili smo i predlog zaključaka, imajući u vidu da je shodno odluci EPCG  za sjutra predviđena berzanska prodaja 10 % akcija EPCG, podsjetio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

„Donosi se odluka o kupovini akcija EPCG u iznosu do 15 miliona“, naveo je Damjanović.

Ovo je, navodi berzanka prodaja koja je predviđena za sjutra.

„Država dakle ovdje kupuje 10 odsto akcija. Ovo je legalan i zakoni posao u kome država pospješuje likvidnost preduzeća. Onemogućićemo da se 10 odsto akcija kupi od strane nekog trećeg „, naveo je Damjanović.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je izdvojio mišljenje.

Konjević: Ne bih volio da ta transakcija ima neku vrstu skrivenog posla

Na informaciju Damjanvia  nadovezao se ministar odbrane Raško Konjević.

„Ne ih volio da ta vrsta transakcije ima neku vrstu skrivenog posla“, dodao je on.

„Vi ste govorili o uticaju na bilans, a smatram da bi nam trebala koja informacija više vezano za to. Ukoliko ova transakcija iskoriti ta sredstva za nešto dugo, a ne za likvidnost…šta mi kao država dobijamo, šta dobija EPCG u okolnistima kupovine ovih akcija u odnosu na poništenje ovih akcija“, pitao je Konjević.

Damjanović se nadovezao dodajući da imaju mehanizme da ocijene, vrdnuju i sankcionišu sve odluke borda direktora koje ne bi bile u skladu sa dobrom poslovnom politikom.

„Mehanizme moramo brutalo da koristimo. NIje sad samo EPCG tu. Lakše smo odluku donijeli kod CGES jer je firma likvidnija, ali evo i ovo neka bude da napravimo maksimalne korake kroz mehanizme koje imamo, da sa dobrom pažnjom gazdujemo privrednim društvima i da od njih imamo koristi“, kazao je Damjanović.

Vlada, navodi, nije posegnula i „očistila“ neto profite i time napravila probleme firmama, već su kako tvrdi napravili taj ustupak firmama kako bi od njih dobili i određenu finansijsku korist.

„Što se mene tiče lično, mislim da Vlada razmišlja samo u kategoriji posla koji je jasan i transparentan“ dodao je .

Konjević: Riješiti problem sa portalom javnih nabavki

Ministar odbrane Raško Konjević prije početka rasprave o tačkama dnevnog reda saoptio je informaciju, da imaju problem sa portalom javnih nabaki.

„Moramo iznaći način za dio nabavki koje su neophodne Vojsci Crne Gore. U pitanju su prehrambeni proizvodi“, naveo je Konjević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: