„Dan D“ za F.K. Rudar, 17 jula, kad je zakazan sastanak sa čelnicima opštine

    3 godine pre 718 pregleda
F.K RUDAR Pljevlja (arhiva)

Jedan od najtrofejnijih klubova Crne Gore, Rudar iz Pljevalja, nalazi se na svojevrsnoj prekretnici. Rudar je na crnogorskoj sceni četiri puta osvajao Kup, a tri puta bio prvak države, posljednji put 2016. godine.

Pored izborenog opstanka u CFL, ekipu je napustilo većina fudbalera, i ako se tome doda i odlazak dugogodišnjeg predsednika kluba, Muhameda Gerine, nakon 40 godina rada u klubu, sasvim je jasno da su predstojeći dani sudbonosni za opstanak kluba.

Početak priprema još uvek nije zakazan, a već duže vreme se očekuje sastanak sa čelnicima opštine Pljevlja.Prema informacijama koje smo dobili sastanak je zakazan za 17 jul koji bi odredio sudbinu kluba. Uz pomoć gradonačelnika Pljevalja Igora Golubovića, Rudar bi ako sve bude dogovoreno, narednih dana trebalo da dobije novu upravu čiji će cilj biti da vrati klub u vrh domaćeg fudbala.

Ukoliko lokalna uprava i najveći privredni subjektu u gradu ne pomogne Rudaru, potpuno je neizvestan opstanak ovog kluba koji sledeće godine proslavlja 100 godina postojanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: