Danas u Skoplju počinje Evropsko ekipno prvenstvo u atletici

    3 godine pre 664 pregleda Izvor: portaltvpljevlja.me

Evropsko prvenstvo u atletici počinje danas u Skoplju. Za reprezentaviju Crne Gore nastupiće tri atletičara iz Rudara. Ovo je veliko priznanje za dosadašnji  rad  i postignute rezultate u  ovom klubu.

Zahvaljujući sjajnim rezultatima atletičara Rudara kroz tekuću takmičarsku godinu, pozivi za reprezentaciju nisu izneneđenje. Tri atletičara Rudara braniće boje Crne Gore na ekipnom Evropskom prvenstvu koje se od 8. do 12. avgusta odrzava u Skoplju.

Za reprezenraciju će nastupiti Jovica Božović jedan od najboljih skakača u Crnoj Gori. Božović je na Državnom prvenstvu postao šampion Crne Gore u troskoku, pa će u toj disciplini nastupiti u Skoplju.

Svoju odličnu formu Goran Petrić potvrdio je svojim sjajnim nastupima ove godine, a posebno se ističe njegova dominacija na 3000 m stipl. On je osvojio zlato i postao šampion Crne Gore u toj disciplini pa je sasvim jasno zasto je Petrić bio prvi izbor selektora za tu disciplinu.

Treći atletičar Rudara koji će nastupiti za reprezentaciju je trkač Emir Ćatović. Iako je zbog povrede morao da pauzira dosta vremena, Ćatovic se vratio u vrhunsku formu.To potvrdjuju odlični nastupi na 56. MOSI Sololac 2019. i na Državnom prvenstvu Crne Gore. Ćatović će nastupiti u stafeta timu Crne Gore i nastupiće u trkama 4×100 m i 4×400 m.

Sa reprezentativcima i članovima AK Rudar otputovao je i trener Budimir Jestrović koji je istakao da je izuzetno zadovoljan što tri atletičara Rudara nastupaju za reprezentaciju. To je još jedna potvrda dobrog ali vrlo napornog i zahtjevnog rada u klubu. Jestrović je izrazio veliku zahvalnost opštini Pljevlja i Rudniku Uglja Pljevlja na nesebičnoj i konstantnoj podršci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: