Dani Alves osuđen na četiri i po godine zatvora

    2 meseca pre 436 pregleda Izvor: Beta

Brazilski fudbaler Dani Alves proglašen je danas pred sudom u Barseloni krivim za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u tom gradu i osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Presuda tročlanog sudskog vijeća u Barseloni uslijedila je nakon trodnevnog suđenja ovog mjeseca.

Foto: AP/Beta

Sud je, takođe, naložio Alvesu da žrtvi isplati 150.000 evra na ime odštete i naložio da Brazilac bude pod nadzorom pet godina i da ne smije da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman.

Sud je utvrdio da je Alves seksualno napao svoju žrtvu rano ujutru 31. decembra 2022. godine. Žena je svjedočila da ju je Alves silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Izrečena kazna je mnogo manja od devet godina zatvora koliko je tražilo tužilaštvo ako bude proglašen krivim. Advokati žrtve su tražili 12 godina zatvora.

Advokati odbrane tražili su oslobađajuću presudu ili ako bude proglašen krivim, jednogodišnju kaznu zatvora i 50.000 evra kompenzacije žrtvi.

Na ovu presudu se može uložiti žalba.

Tužilaštvo je saopštilo da će proučiti predusu i da će zatim odlučiti da će uložiti žalbu ili ne.

Alves je u zatvoru od od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahtjeve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bjekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje.

Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.