Danilović: Kako se zove taj „procesor“ koji traži od nas da se spasi Đukanovićev DPS

    2 sedmice pre 224 pregleda Izvor: Portal DAN

– Zar samo prije nekoliko dana predsjednik URA Dritan Abazović nije izjavio da ovakav, nepromijenjeni DPS ne može biti partner? Juče, za eventualnu manjinsku vladu nepovlačenje Đukanovića nije prepreka – valjalo bi ali nije uslov? Da se razumijemo, u politici riječ često važi kraće od čistih čarapa, ali to ne znači da su svi isti, niti da je čarapa na glavi ili na nozi ista stvar. Meni je, doduše, svejedno je li Đukanović u fazi povlačenja ili nije – poručio je lider Ujedinjenje Crne Gore, Goran Danilović.

Kako je naveo, bilo bi zaista dobro po demokratske procese i po DPS da se njihov šef povuče iz politike i dokaže potom pred sudovima sve ono što stoji po ladicama Tužilaštva, a znamo zašto stoji.

 – Bilo bi dobro za neko buduće vrijeme, za neki tranzicioni period DPS politike koji bi uslijedio nakon 2024. godine. Ali da ih požurujem da to rade ne pada mi na pamet – kako im volja. Pitam javno, kako to danas, samo godinu i po nakon izbora iz 2020. njegovo  nepovlačenje nije problem za konstituisanje „manjinske vlade“? Da li ovakve izjave znače da smo bili u pravu kada smo potpisivanje Memoranduma ocijenili kao dimnu zavjesu iza koje se pakuje manjinska vlada? Očigledno da – tvrdi on.

Danilović navodi da ima dobro pamćenje, a tu su i mediji.

– Kada nas je 38 bilo za rekonstrukciju nedostajala su nam tri glasa, i to Urina da se dogovorimo. Oni bili za to da sve ostane po starom? Sada problem, koji kolega Abazović, nikada ranije nije primijetio može biti riješen i manjinskom vladom? Koji problem? Ključni projekat Vlade „Evropa sad“ prva je pozdravila URA i stala iza njega! Koji, dakle, mi problem imamo trenutno? Rekonstrukcija ne može – protivila se URA, a svoju saglasnost je potom povukao i DF! Izbor nove Vlade u okviru postojeće većine – protivila se URA, a i još neki od nas nismo bili oduševljeni. Ipak, imamo problem, koji mora da se riješi, a jedan od načina je manjinska vlada? Ponavljam, koji problem? Ja doduše znam koji, ali ne razumijem zašto to i drugi ne kažu – naveo je.

Kako je dodao, reklo bi se da kolega Abazović očekuje podršku od DF da se ova Vlada sruši, jer je DF-u odavno neprihvatljiva, ali, istovremeno očekuju, i da DF-a nema u toj novoj vladi?

 – Nešto nisam siguran da DF to očekuje? Dakle, za DF je predviđeno da može podržati manjinsku Vladu i potom da nestane. DPS međutim, ima debeo razlog da u svemu učestvuje – srušio bi Vladu postojeće većine i dobio potom mogućnost da drži na uzici novu, manjinsku vladu. Bravo! Genijalno! To je tako jasno da se čovjek naježi od muke! Zašto bismo, međutim,  mi koji nismo potpisnici Memoranduma; DF, Demokrate, UCG  Prava i Radnička učestvovali u vlastitom ubistvu ili, zašto bismo se iživljavali nad sobom? Odgovor je prilično jasan: zato što je to dobro za „procese“? Koje procese? Mogu li konačno da saznam kako se zove taj „procesor“ koji traži od nas radi opšteg dobra da se spasi Đukanovićev DPS i to tako da se kroz manjinsku podršku vrati na vlast? – upitao je on.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 25 . JANUAR

24. januara 2022. 22:56

Francuska prejaka za Crnu Goru

24. januara 2022. 22:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33240 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14476 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13889 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13619 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12758 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12256 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12056 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11940 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10854 pregleda
%d bloggers like this: