Delegacija Bošnjačke stranke položila cvijeće u znak sjećanja na genocid u Srebrenici

    1 mjesec pre 284 pregleda Izvor: PV Informer

Povodom 25 godina od genocida u Srebrenici, delegacija Bošnjačke stranke položila je danas cvijeće u Spomen-parku na Pobrežju, u Podgorici.

Na ovaj način, poslata je poruka da je obaveza svih nas da se genocid u Srebrenici ne zaboravi, ne ponovi i nikome više ne dogodi, što je inače bila praksa svake godine.

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić, kazao je da zbog epidemiološke situacije danas niko iz BS nije u prilici da prisustvuje dženazi u Potočarima.

Poručio je i da je obaveza svih nas “da čuvamo istinu i uspomene na nevine žrtve genocida”.

“Važno je da kroz obrazovni proces i medijske sadržaje budu interpretirane sve činjenice o genocidu, o patnjama žrtava i njihovih porodica, kao i o motivima počinioca genocida”, rekao je Mustafić.

On je istakao da je danas prilika da se podsjetimo i drugih genocida na tlu BiH, koji su se dešavali tokom agresiju na ovu državu.

“Da se podsjetimo genocida koji su se dešavali u Višegradu, Zvorniku, Prijedoru, i naravno, podsjećanje na sve nevino stradale žrtve, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadali. Podsjećamo i na zločine koji su se dešavali u Crnoj Gori, u kojima su učestvovali ili su stradali crnogorski građani. To su Štrpci, Kaluđerski laz, Bukovica, Morinj, deportacija Bošnjaka, kao i na sve ostale zločine i na potrebu pravde, na potrebu procesurinja tih zločina, odnosno, ponovnog sudskog i tužilačkog procesuiranja svih ovih zločina. Smatramo da je država Crna Gora, koja svoju multietničku stabilnost sačuvala u najtežim vremenima, da je dužna da dostojno obilježi ove zločine koji su se dogodili u Crnoj Gori. Naša je želja da se ovi zločini nikada ne ponove. To je obaveza čitavog čovječanstva”, rekao je Mustafić.

U delegaciji BS danas su bili još i potpredsjednik BS Nedžad Drešević, član Predsjedništva Adnan Muhović, portparol BS Adel Omeragić, kao i predstavnici Foruma mladih i Foruma žena.

Najnovije vijesti

SPOMENIK U KRUPICAMA

11.08.2020 23:27

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6322 pregleda