Demanti Jovice Lončara na tekst sa naslovom “Novi milioni iz državne kase u džep Šariću”

    9 mjeseci pre 639 pregleda Izvor: PV Informer

Povodom teksta objavljenog u dnevnom listu Vijesti 11.10.2019. godine, pod naslovom “Novi milioni iz državne kase u džep Šariću” u kojem su navedeni neistiniti podaci o tome da su Duško Šarić i Jovica Lončar podnijeli pet tužbenih zahtjeva kojima traže da im država isplati milionske iznose zbog propadanja njihove imovine koja im je bila priveremeno oduzeta dajem sljedeći demenat:

Ovakve tvrdnje su neistinite, zbog čega smo prinuđeni da iste demantujemo tim prije, što pojedini mediji godinama unazad, da li zbog neobaviještenosti, amaterizma ili nečeg trećeg, plasiraju netačne informacije o nama i javnosti na taj način šalju pogrešnu sliku o našim poslovima.

Zbog predmetnog naslova “Novi milioni iz državne kase u džep Šariću”, ne možemo da se ne zapitamo koji su to stari milioni koji bi trebali da prethode novim po tužbama koje smo navodno podnijeli.

U cilju informisanja cjelokupne javnosti ističemo da nismo podnijeli tužbe nadležnim sudovima, pa samim ni tražili navodne nove milione iz državne kase.

Sve ovo je autor teksta mogao saznati da je, prilikom stvaranja svoje istraživačke priče, stupio u kontakt sa osobama iz crnogorskih sudova koje su zadužene za odnose s javnošću, i od istih zatražio podatak da li smo i ako jesmo zbog čega i protiv koga preko njihovih pisarnica podnosili tužbe.

Napominjemo da se jedine tužbe koje smo podnijeli odnose na isplatu nematerijalne štete zbog neosnovanog lišenja sloboda, gdje nam nijesu dosuđeni milionski iznosi kako je to novinar, očigledno, lošim poznavanjem matematike, prikazao crnogorskoj javnosti.

Podatak o tome koliko iznosi nematerijalna šteta koja nam je dosuđena javno je dostupan zbog čega je novinar bio dužan da koristi relevantne podatke u ovom slučaju pravosnažne sudske odluke.

Molimo Vas da ovaj demant u skladu sa Zakonom objavite te da prilikom eventualnih budućih tekstova odgovor na ono što je predmet vašeg interesovanja potražite na pravim adresama.

U protivnom ćemo iskoristiti svoja zakonska prava i zaštitu od objave netačnih podataka potražiti sudskim putem.

Lončar Jovica

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6064 pregleda