Demokrate će tražiti mjesto predsjednika u pljevaljskom parlamentu

    1 godina pre 1170 pregleda Izvor: PV Informer

Ustavni sud nije prihvatio nijednu žalbu podnijetu nakon lokalnih izbora, održanih 23. oktobra prošle godine. Opštinska izborna komisija u Pljevljima će uskoro donijeti odluku o proglašenju konačnih rezultata lokalnih izbora, pa će se posle višemjesečnog čekanja moći početi sa preuzimanjem vlasti u Pljevljima.

Na lokalnim izborima u Pljevljima održanim 23. oktobra prošle godine Demokratski front je osvojio 12 mandata, Koalicija okupljena oko DPS-a 9 mandata, Demokratska Crna Gora i Pokret Evropa sad osvojili su po četiri mandata, Pokret za Pljevlja dva odbornička mjesta. Po jedan odbornički mandat osvojili su Ujedinjena Crna Gora, Socijalistička narodna partija i GP URA.

Iz Demokratske Crne Gore smatraju da im po demokratskim standardima prilikom raspodjele funkcija u lokalnoj upravi i lokalnom parlamentu, između ostalog treba da pripadne i mjesto predsjednika lokalnog parlamenta. Ono što predstavlja problem je što još ne postoje čak ni najave kad bi pobjednici lokalnih izbora zajedno sjeli za sto i počeli dogovore oko formiranja nove vlasti u Pljevljima.

Dosta ranije portalu „PV Informer“ mnogi predstavnici političkih subjekata u Pljevljima koji bi trebali da formiraju vlast u Pljevljima, izjavljivali su da će se lako dogovoriti oko formiranja vlasti. Međutim poslednje izjave nekih od čelnika političkih subjekata u gradu, koji su želeli da ostanu anonimni, izražavaju bojazan da ipak neće biti lakog dogovora oko raspodjele funkcija.

Od sagovornika niko ne želi da se izjašnjava zašto još nije bilo konkretnog dogovora oko raspodjele funkcija i koji bi predstavnici partija pobjednica na lokalnim izborima uskoro mogli sjesti u odborničke klupe.

Ono što zabrinjava mnoge građane je što ne postoji usvojen budžet za 2023. godinu, a građevinska sezona je na pragu i postoji bojazan kašnjenja poslova oko toplifikacije grada i raspisivanja mnogih tendera u sklopu Kapitalnog dijela opštinskog budžeta, što će svakako rezultirati kašnjenjem mnogih projekata i dovesti do nemogućnosti izbora kvalitetnih izvođača građevinskih radova.