Demokrate: Nismo učestvovali u izradi sporazuma, predložen je od GP URA

    3 meseca pre 213 pregleda Izvor: pobjeda.me

emokratska Crna Gora demantovala je pisanje „Dana“ u kojem je navedeno, da su „lideri tri pobjedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore, „Mir je naša nacija i „Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, sačinili su, u susret izglasavanju novog saziva vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade koji obuhvata 13 tačaka.”

– Informacija koju je omaškom objavio „DAN“ nije tačna. Sporazum je sačinio GP URA i dostavio Demokratama, prije gotovo mjesec dana – navode Demokrate u reagovanju.

Iz Demokrata pojašnjavaju da su sporazum i zajednicka izjava tri lidera pobjedničkih koalicija, čiji autori su Demokrate, u septembru mjesecu definisali programski put nove vlasti. Nakon toga se, kako navode, odustalo od dogovaranja na nivou tri lidera i uslijedila je metodologija mandatara u pripremi sastava nove Vlade na nivou pregovaranja sa poslanickim klubovima, od čega je na kraju mandatar takođe odustao i opredijelio se da sam sačini predlog sastava Vlade u kojem neće biti predstavnika najvećeg broja poslaničkih klubova.

-Bez obzira na sve, naša očekivanja i uvjerenja su da će Crna Gora dobiti novu Vladu na sjednici zakazanoj za 2. decembar, a jasno je da će se sva dalja dogovaranja u vezi budućeg rada parlamentarne većine obavljati na nivou šefova poslaničkih klubova, odnosno predstavnika 41 poslanika – navode Demokrate. 

Demokrate navode i da su na dostavljeni predlog sporazuma od strane GP URA dostavili smo precizan odgovor u dvije tačke i to, kako tvrde:

„Da Predlog sporazuma iz Vašeg mail-a treba uputiti svim šefovima klubova poslanika parlamentarne većine sa precizno definisanim rokom za dostavu eventualnih izmjena i dopuna i da Sporazum, nakon izmjena i dopuna, potpiše 41 poslanik parlamentarne većine ili šefovi klubova poslanika parlamentarne većine“.

-Dakle, potpuno je jasno da Sporazum 3 nije predložen uz učešće Demokrata, već je sačinjen i dostavljen od strane GP URA, što je u današnjem tekstu na portalu „Vijesti“ to i konstatovano i potvrđeno – zaključuju Demokrate. 

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16091 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8199 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7354 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7019 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7014 pregleda