DEMOKRATE: NITI ĆETE SUZAVCEM SPASITI DIKTATORA, NITI ĆETE SILOM ZAUSTAVITI SLOBODU

    4 godine pre 3038 pregleda Izvor: PV Informer

Demokratska Crna Gora oštro osuđuje sramno, neprofesionalno i neljudsko postupanje Uprave policije u Pljevljima po direktnom nalogu Veselina Veljovića. Građani Pljevalja nisu kriminalci i teroristi da se ovako ophodite i ponašate prema njima. To su časni, pošteni i mirni ljudi koji su to potvrdili dostojanstvenim i gospodstvenim držanjem na litijama koje su brojale po 20 000 ljudi, ne napravivši niti jedan jedini prestup.

U večerašnjoj akciji policije povrijeđeno je na desetine građana. Takođe, među povrijeđenima ima i članova Demokratske Crne Gore. Naša članica gospođa Stanija Vučinić koja ima 61 godinu, a koja je došla u centar grada da kupi lijekove u apoteci, pogođena je sredstvom koje su ispalili službenici policije, kojom prilikom je zadobila teške povrede noge.

Večeras ste gospodo iz Uprave policije prekomjernim prisustvom, a potom prekomjernom upotrebom sile pogazili vašu profesiju. Da li treba da napominjemo da ste vi ti gospodo iz Uprave policije koji treba da čuvate građane, garantujete ostvarivanje ljudskih prava i sloboda, mir i bezbjednost.

Da li ste vidjeli brojnu maloljetnu djecu večeras u Pljevljima, trudnice i majke? Da li ste vidjeli naše starije sugrađane? Zašto silom na djecu Pljevalja?

Udarate na djecu, na vjerske velikodostojnike, na sveštenike i monahe, a štitite kriminalce iz DPS-a.

Zbog večerašnjeg incidenta zahtjevamo da direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnih centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavuj odmah podnesu ostavke.  

Pozivamo predsjednika SO Pljevlja Dragišu Sokića da hitno zakaže vanrednu sjednicu povodom bezbjednosne situacije u gradu, na koju treba pozvati Ministra unutrašnjih poslova i tražiti poseban izvještaj u skladu sa zakonom od Uprave policije.

Pozivamo predsjednika opštine Pljevlja da osudi sraman čin policije i zahtjeva odgovornost pojedinaca u Upravi policije.