Demokrate poručile DF-u: Izvolite, srušite Vladu. Ako smijete

    2 meseca pre 426 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Demokratski front očito misli da su građani ove zemlje ludi, gluvi i slijepi, a uz sve to i potrošna roba čija budućnost ne znači ništa i ne postoji van smisla da se ispunjavaju njihove pokvarene ambicije, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Prema njihovim riječima, tome služe banalne laži, obmane i prostačke ucjene koje i sada pokušavaju plasirati. Ali da vidimo, kako kažu, o čemu se tu u stvari radi.

„Prvo, ko zna šta se nalazi u fiokama, kad se Andrija Mandić panično plaši nezavisnog tužilaštva?! Sve su prilike da zbog toga DF nastupa sa pozicije ucjene, uslovljavajući cio proces izbora Tužilačkog savjeta jednim kandidatom. Blokirali su cio proces koje mora biti baziran na konsenzusu. 

DF, SNP i URA predlože pet kandidata, Demokrate prihvate četiri, naglašavajući da nećemo pristati da se radi kao što je to radio DPS, da se u Tužilački savjet biraju partijski ljudi. I onda sve stane i dođe na ivicu da propadne zbog drskosti da se po svaku cijenu insistira na jednom čovjeku, umjesto da se traži dogovor“, ističe se u saopštenju Demokrata.

Šta je, upitali su, nego prljava ucjena kad se kaže: “Meni niko nije zamisliv kao član Tužilačkog savjeta, ako to nije i Nikola Bulatović, jer bez Nikole Bulatovića taj Tužilački savjet nema ni funkciju ni smisao”?! 

Demokrate ističu da to znači samo jedno: da se želi partijski obojiti Tužilački savjet, spriječiti dogovor i konsenzus i zaustaviti država na putu evropskih integracija.

„Neće moći“, poručili su.

Dodaju da u saopštenju DF kaže da je tužilaštvo prepoznato kao partijska institucija DPS. To, kako kažu, je tačno. 

„Ali zamislite, sad DF traži da bude partijska institucija DF-a. E, neće moći. Godinama smo se borili za reformu tužilastva, a sad bi da ga umjesto Mila Đukanovića poklopi Andrija Mandić. Kako rekosmo, neće moći“, stoji u saopštenju Demokrata.

I onda, dodaju, naravno ide podmukla teza kako su, pazite sad, “Demokrate sačuvale Katnića”! Ali, kako kažu, da raščlanimo i tu prljavu DF laž.

„Dogovor je bio da nema partijskih ličnosti. Demokrate ne kandiduju ni jednu partijsku ličnost.DF to uradi. Demokrate kažu da se oko Tužilačkog savjeta mora uraditi sve po pravilima, kako odluke sjutra ne bi bile na bilo koji način kompromitovane, i kako bi se Tužilaštvo bez ikakvih hipoteka moglo pozabaviti onim što mu je posao. I onda DF ucjenjuje. Sjednice nema gospodo jer ste vi izbor jednog čovjeka, advokata vašeg lidera, stavili iznad potrebe da se formira Tužilački savjet i smijeni Katnić. I nema cijene za koju ćemo mi na to pristati!

Predlog za izbor članova Tužilačkog savjeta se može razmatrati na plenumu samo i isključivo kada ga utvrdi matični odbor, odnosno kada se postigne saglasnost i dogovor među članovima parlamentarne većine. I nikako drugačije. Samo na taj način, jer je cilj graditi državu i institucije na ispravan način, a ne kako je to decenijama radio DPS praveći partijske institucije!“, navode Demokrate

Toga smo se, ističu, nagledali posljednjih 30 godina, i protiv toga smo se borili.

„Dakle, kad se podvuče crta jasno se vide dvije stvari: svi časni i hrabri profesionalci, koji su se prijavili za Tužilački savjet i oko kojih nema osporavanja su taoci jednog čovjeka-partijskog advokata DF-a, kojeg Andrija Mandić i njegov šef Vučić iz ličnih razloga nameću, kao i zbog toga što im je cilj da naša država bude blokirana u pregovorima sa EU, da bi profitirali u haosu, izazvali rušenje vlasti i povratili višedecenijske saigrače u sedlo“, podvukle su Demokrate zaključile:

„Za kraj gospodo, da vam bude krajnje jasno: Tužilastvo neće biti ni Andrijino, ni Aleksino, ni Milovo, nego nezavisno, profesionalno i državno, koje će raditi u interesu građana ove zemlje. I tačka. A vi izvolite, srušite Vladu. Ako smijete“. 

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26315 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10958 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10320 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9542 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9019 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8569 pregleda
%d bloggers like this: