DEMOKRATE: PROTIV TOPLIFIKACIJE MOGU BITI SAMO NEPRIJATELJI PLJEVALJA

    2 meseca pre 391 pregleda Izvor: PV Informer

Ono što bivša vlast nije uspjela da pokrene za 40 godina, novi izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin je aktivirao za svega nekoliko mjeseci. To je sudbonosni i istorijski projekat toplifikacije Pljevalja koji ima samo pozitivne ekološke, ekonomske i privredne efekte po grad, građane i državu. Taman kada smo pomislili da oko ovog projekta postoji opšti društveni i politički konsenzus, izašao je sa saopštenjem u ime političke grupacije DF, prepoznatljivi dnevni kritičar i očito borac za uništenje Pljevalja – Nebojša Medojević, inače rođeni Pljevljak.

„TE Pljevlja sa ovom tehnologijom nema budućnost“

Medojević zaboravlja da ova investicija znači ulaganje u toplovod, a da se izvor može mijenjati u budućnosti. Sada je izvor Termoelektrana koja će nakon ekološke rekonstrukcije biti najmoderniji objekat ovog tipa u regionu, za 30 godina to može biti toplana na bio gorivo, a može biti i na gas ili drugi izvor, jer topolovodna Infrastruktura u koju se ulaže ostaje gospodine Medojeviću. Ostaje gradu, građanima Pljavalja i državi Crnoj Gori.

Vi mislite gospodine Medojeviću da može tek tako da se izađe u javnost i bez ikakvog osnova i utemeljenja napadne projekat koji čekaju generacije Pljevljaka, a da vas neko shvati ozbiljno? Projekat koji je nada za opstanak grada i očuvanje životne sredine. Projekat koji će osnažiti lokalno preduzeće i smanjiti cijenu grijanja građanima. Projekat koji će otvoriti nova radna mjesta. Projekat koji će poboljšati investicionu klimu. Projekat koji će poboljšati efikasnost Termoelektrane.

Vi ne razumijete to, gospodine Medojeviću, jer ste navikli samo da rušite, a ništa da gradite. Da samo kritikujete, a ne dajete rješenja. Da se bavite svim i svačim, a konkretno ničim. Ne razumijete, niti to možete, jer ne udišete tokom zime ekstremno zagađen pljevaljski vazduh, već gledate oblake prašine iznad svog rodnog mjesta iz udobnih fotelja koje su daleko od Pljevalja. Ne razumijete rapidni rast teško oboljelih, raseljenih i osiromašenih u vašem rodnom gradu kome ste okrenuli leđa kao ni jedan Pljevljak u istoriji.

Predlažemo vam gospodine Medojeviću da dođete u Pljevlja, prošetate centrom svog rodnog grada i porazgovarate sa građanima šta misle o projektu toplifikacije. Usput, uvjerićete se i u sopstveni politički rejting.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26243 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10896 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10270 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9466 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8967 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: