Demokrate: Razrješavaju se oni koji se na bilo koji način povezuju sa našom partijom, dok se biraju kadrovi DF-a

    5 dana pre 240 pregleda Izvor: cdm.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem u intervju Vijestima upoznao je javnost sa krucijalnom informacijom da je nelegitimni premijer upoznao članove Vlade da se DF nudi da bude dio dvotrećinske većine u zamjenu da zadrže određene funkcije “po dubini”, poručuju  Demokrate.

Da paradoks bude veći, navode Demokrate, ili je možda, kako dodaju, preciznije kazati da “razmjere katastrofe budu jasnije”, sve se ovo dešava u zemlji kandidatu za članstvo u EU, u poodmakloj pregovaračkoj fazi.

Podsjećamo, ministar odbrane i potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem Raško Konjević je, govoreći o političkim pregovorima u vladajućem savezu o obezbjeđivanju dvotrećinske podrške za izbore u pravosuđu, rekao da ih je premijer obavijestio da se DF “nudi” da bude dio dvotrećinske većine u zamjenu da zadrže pojedine funkcije po dubini.

“Baš kao što smo ranije tvrdili, ova izjava je dokaz o fingiranim pregovorima za postizanje 2/3 većine za izbor pravosudnih funkcija. Dakle, saglasno najavama potpredsjednika Vlade o jeftinim trgovinama proces će biti lažiran, unaprijed dogovoren i u potpunosti antievropski i antidemokratski: bićemo pozvani na pregovore čiji se rezultat zna i prije samih pregovora, jer su funkcije i pozicije u izvršnoj vlasti unaprijed podijeljene i obećane, u zamjenu za izbor pravosudnih funkcija”, navode Demokrate u saopštenju.

Vjeruju, kako kažu, da ne postoji građanin Crne Gore koji “nije svjestan da se ovim putem ne ide u Evropu, već se na ovaj način udaljavamo od onoga što su evropske vrijednosti i zdrave prakse”.

“Zbog pomenutog, javnost svjedoči da se bez obzira na kvalitet rada i ostvarenih rezultata razrješavaju svi oni koji se na bilo koji način povezuju sa Demokratama, dok se na ta mjesta biraju kadrovi DF-a. Sa jedne strane, potpredsjednik Vlade kaže da se kondukteri biraju za rukovodioce državnih kompanija zbog političkog dila, a sa druge strane iz Odbora direktora iste državne kompanije se eliminiše saobraćajani inžinjer, a iz MUP-a ekspert za bezbjednost uz jednu jedinu “zamjerku” da su bliski Demokratama”, ukazuju Demokrate.

Prema njihovim riječima, obznanjeni dil o planiranom načinu izbora pravosudnih funkcija dokazuje, ocjenjuju u toj partiji, da se na isti način planirao izbor Tužilačkog savjeta, sa ciljem da, “kako je Abazović i potvrdio, izaberu tužioca Andrije Mandića”.

“Podsjećamo da su prije nekoliko godina ovakvim jeftinim trgovačkim dilovima tada DPS-a i SNP-a, u kojima je SNP dobio mjesto senatora u DRI, zatim mjesto u Savjetu Centralne banke i niz drugih pozicija, u zamjenu za izbor pravosudnih funkcija, izabrani čelnici sudstva i tužilaštva čiji su ključni produkti: Milivoje Katnić, Vesna Medenica, Blažo Jovanić, ali i brojne druge vedete zarobljenog crnogorskog pravosuđa”, ističu Demokrate.

Sve navedeno su uvaženi građani, kako dodaju, “jezive istine o jednom reinstaliranom sistemu suštinske prevare koje ne smiju ostati neprimijećene i na koje odgovor ne smije izostati”, ukoliko, kako naglašavaju, želimo da ovo društvo liječi svoje slabosti i krene naprijed.

“Zbog toga je potpuno jasno kako je i zbog čega došlo do pada prethodne vlasti, kako je napravljen dil sa DPS-om, ali je i još jasnije ko je sada opozicija, a ko vlast. Sad pitamo, da li je ovo dio dila u kojem će i pored izvanrednih rezultata u poslovanju smijeniti izvršnog direktora EPCG i najveci dio clanova Odbora direktora, a u Odboru direktora ponovo izabrati Milutina Đukanovića iz DF-a”, zaključuju Demokrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: