DEMOKRATE: UZALUD BJEŽITE OD NARODA, KADA ZNATE DA POBJEĆI NE MOŽETE

    1 godina pre 615 pregleda Izvor: PV Informer

Nismo iznenađeni što predsjednik SO Pljevlja Dragiša Sokić nije imao demokratskog kapaciteta da se izdigne iznad uskopartijskih interesa i zakaže posebnu sjednicu Skupštine na inicijativu građana. Niko od odbornika, a naročito predsjednik Skupštine, nema pravo da ignoriše činjenicu da u Pljevljima nedeljama unazad u kontinuitetu između 10000 i 15000 hiljada građana svih vjera i nacija miroljubivo i dostojanstveno protestuje, bez ikakvih političkih motiva i partijskih ikonografija, izražavajući tako neslaganje sa usvojenim zakonom koji dijeli narod.

Predsjednik Skupštine je dužan da prihvati inicijativu građana na bilo koju temu, nakon što su zadovoljeni uslovi iz Poslovnika, a Skupština je ta koja će se povodom iste izjasniti. Ipak, strah od suočavanja sa činjenicama pred pljevaljskom javnošću bio je jači, pa je DPS pobjegao od rasprave na jedan nekorektan i kukavički način.

Očito da za DPS Pljevlja djeluje uznemirujuće činjenica da među građanima koji prisustvuju litijama ima najmanje dvije hiljade članova DPS-a. Ali, ako ste pomislili da na ovaj način zaustavite osipanje, onda ste napravili još jednu grešku u koracima.

Nema te sile koja će spriječiti politički kraj Mila Đukanovića i DPS-a. Željeli ste da podijelite građane, ali su podjele ušle u vaše redove. Željeli ste da građane sabijete u blokove po osnovu vjera i nacija, a vidjeli ste odmah potom poruke mira i solidarnosti predstavnika svih tradicionalnih konfesija u Crnoj Gori pravoslavne, katoličke i muslimanske.

Znate vi dobro gospodo da zakon koji ste usvojili, a za koji su digli ruku i dva poslanika iz Pljevalja, nije u interesu ni narodu, ni vjerskim zajednicama, ni državi. Mislili ste da će građani mirno posmatrati dok vi donosite propise koji atakuju na imovinu crkava i svih vjerskih zajednica? Naravno da neće.

Poslednjom odlukom kojom ste pobjegli od parlamentarne rasprave, ne na inicijativu odbornika, ne na inicijativu političkih partija, već na inicijativu građana, pokazali ste ne samo da vas je obuzeo strah i podjele u vašim redovima, već da niste dostojni da predvodite lokalnu vlast.  Napominjemo i to da je u ime 15.000 građana upravo pred zgradom Skupštine Opštine Pljevlja pročitan zahtjev da se zakaže vanredna sjednica. Ignorisanje ovolikog broja građana predstavlja neviđenu drskost i dokaz da DPS vlast ne radi u interesu svih građana Pljevalja.

Pozivamo predsjednika Skupštine, da preispita svoju odluku i posluša građane, a ne one koji ne smiju ni da izađu među njih. Pozivamo odbornike DPS-a da kukavički ne bježe od rasprave koju iniciraju građani opštine Pljevlja, ako su već sigurni u svoje jedinstvo i ispravnost svojih odluka. Parlament je mjesto gdje svi odbornici treba pred licem javnosti na svaku temu da diskutuju i razmjene argumente. Uzalud bježite od rasprave i od naroda, kada i sami znate da pobjeći ne možete.

Najnovije vijesti

Danas o opozivu ambasadora

26. januara 2021. 10:13

Godinu dana od pogibije Kobija

26. januara 2021. 09:40

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13826 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8051 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6790 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6589 pregleda
%d bloggers like this: