Despotović u dresu evropskog giganta: Želim da se nadograđujem

    3 meseca pre 153 pregleda Izvor: pobjeda.me

Jelena Despotović i Đer od juče su zvanično na istom putu. Reprezentativka Crne Gore potpisala je ugovor na dvije sezone sa evropskim rukometnim velikanom.

Stiže iz Debrecina i jedna je od rijetkih pojačanja koje je Đer angažovao bez iskustva igranja Lige šampiona u posljednjih šest sezona. Ali očigledno mađarski tim je znao koga želi, jer je Despotović neko ko može da odigra jednako dobro sa sve tri bekovske pozicije, a uz to je i zahvalan igrač odbrane. Javnost piše i priča da Jelena dolazi da zamijeni legendu Eduardu Amorim.

– Ne gledam na to tako. Rukometni svijet zna ko je Amorim, koliko je dala i koliko znači Đeru. Moj cilj je, prije svega, da se nadograđujem, jer još uvijek imam puno da radim i učim. Srećna sam što sam dobila priliku. Uradiću sve što mogu da opravdam povjerenje, a za koliko će to biti dovoljno ne znam i trenutno ne razmišljam. I do sada sam se trudila da pomognem i reprezentaciji i Debrecinu, a nakon svake utakmice bila sam mirna. Svjesna, naravno, u svakom trenutku, da će se rad isplatiti – kazala je Despotović.

Aduti za Đer su raznolikost u oba pravca i mentalitet koji je Jelenu od prvih dana ino-angažmana doveo do pozicije da je nezamjenjiva u Debrecinu. Pokazala je i sposobnost da odgovori zadacima sa desnog beka na EP prošle godine u Danskoj.

– Generalno, budućnost rukometa ide ka tome da će igrači mnogo lakše da dođu do kluba ako su dobri u oba pravca, a bonus je upravo ta sposobnost igranja sa više pozicija. U ŽRK Budućnost počela sam da igram srednjeg beka, u Debrecinu sam uvijek napadala sa lijevog beka, a reprezentacija me izgradila. Eto, u decembru na šampionatu Evrope pokrivala sam kao dešnjakinja poziciju desnog beka gdje nijesam samo stajala! Mislim da je ovo veliki plus.

Reakcije na vijest da će pojačati ekipu koja i u ovoj sezoni ima najveće ambicije bile su pozitivne od porodice i prijatelja.

– Porodica se nikad nije miješala u moje odluke. Uvijek su uz mene i zbog njih sam ovoliko dugo izdržala i uspjela da ostanem u inostranstvu. I sve što uradim je njihova zasluga. Uvijek su mi u glavi i ne zaboravljam koliko su mi važni i uz njih moji prijatelji.

Jelena je ranije mogla da promijeni sredinu. Bila je zanimljiva mnogim klubovima koji nastupaju u Ligi šampiona. Ostala je vjerna Debrecinu. Zbog čega?

– Za igrača je najvažnije da se osjeća dobro u sredini i okruženju. U Debrecinu sam dobila baš veliku šansu, a sa šansom slobodu, minutažu i rasterećenost u smislu da ne razmišljam o greškama, već da idem dalje. Sve ovo, mladom igraču, nije lako dobiti u ekipi koja nastupa u Ligi šampiona. Uz to imala sam sreću da igram jaku ligu, tako da se manjak utakmica iz Lige šampiona, nešto pretjerano nije osjećao. Apsolutno sam bila u pravu što sam sve ove godine bila u jednom klubu i mislim da nije baš dobro kada igrač svake sezone mijenja sredinu. Možda sam ranije mogla da odem, možda nijesam, ne mislim o tome, tako je – kako je, jer je na kraju ispalo najbolje – zaključila je Jelena Despotović.

Najnovije vijesti

Počeo Ramazan

13. aprila 2021. 06:21

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20049 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7388 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7246 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7038 pregleda
%d bloggers like this: