Devastatori Ćehotine napuštaju Crnu Goru

    1 sedmica pre 642 pregleda Izvor: rtcg.me

Mitrović je za RTCG saopštio da je nakon reakcije inspekcije beogradska firma „Sunce beton“ počela da povlači dio svoje mehanizacije koja je, tvrdi, na volšeban način i ušla u Crnu Goru.

„Danas je na graničnom prelazu Dobrakovo uočen kamion u vlasništvu pomenute firme sa utovarenim mobilnim postrojenjem za drobljenje kamenog agregata koja je u Crnoj Gori radiila u ileglnom kamenomu, bez neophodnih dozvola nadležnih organa, bez odobrenih koncesija i neplaćenih koncesionih naknada, čime je u značajnoj mjeri oštećen Budžet države Crne Gore i njenih građana“, rekao je Mitrović.

On pita kako je moguće da mašine i vozila firme iz druge države, kako kaže, „slobodno i nesmetano uđu u zemlju, rade ilegalno, nanesu ogromnu štetu i nakon kontrole, napuste teritoriju države u kojoj je radila ilegalno i napravila ogromnu štetu“.

„Podsjećanja radi, pomenuta firma je radila na probijanju seoskog puta u mjestu Tesanj MZ Kovren u bjelopoljskoj opštini, gdje je napravila neprocjenjivu i nepopravljivu štetu biodiverzitetu zatrpavajući korito Ćehotine, koristeći ilegano pozajmište kamena stvarajući ogroman kamenolom i ileglnu deponiju otpada od iskopa uz samu obalu Ćehotine“, kazao je on.

„Nakon izlaska inspektora na lice mjesta i kontrole u kojim je konstatovano mnoštvo nepravilnosti i radova bez ikakvih dozvola, izvođač radova koji je pričinio štetu, nesmetano izvozi mašine i opremu za koju se pouzdano ne zna kako je i ušla u Cenu Goru“, zaključio je Mitrović.

Rijeka Ćehotina u gornjem toku u mjestu Tešanj, presušila je, a njeno, inače plitko korito, zasipa se iskopom materijala koji nastaje probijanjem puta ka selu, upozorava Milorad Mitrović iz NVO Breznica, iz Pljevalja.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26094 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11625 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10793 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10155 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9348 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8847 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: