DF: BORBA PROTIV KORUPCIJE I ZA PRAVEDNO DRUŠTVO JE PRELOMNA ZA CRNU GORU

    2 meseca pre 93 pregleda Izvor: facebook - DF


Izvještaj američkog Stejt Departmenta u dijelu koji se tiče Crne Gore navodi da je korupcija i slaba kontrola konflikta interesa i dalje značajan problem u Crnoj Gori i da odsustvo razvijenih pravnih institucija podstiče korupciju, da je sudstvo i dalje presporo i da su sudske odluke nedosljedne i loše obrazložene. Korupcija kao osnovni sistemski problem zabrinjava i građane i strane investitore, napominju u saopštenju iz Demokratskog fronta.

Ovo je već drugi put, ističu iz DF-a, da u jako kratkom vremenskom roku (nakon uredbe predsjednika Bajdena u kojoj je navedeno da korupcija u zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Crnu Goru, ugrožava demokratsko upravljanje) američka administracija nameće borbu protiv korupcije kao ključni problem našeg regiona.

-Od svog osnivanja, Demokratski front je kao jedno od svojih ključnih programskih načela i stubova naše političke platforme uvijek isticao borbu protiv korupcije i borbu za pravedno društvo. Kao što smo i saznali iz poslednjeg intervjua bivšeg američkog ambasadora Vilijama Montgomerija, dok su DPS i Milo Đukanović prebacivali svoje spoljnopolitičke orjentacije iz jednog dijela svijeta u drugi, pregovarajući o spoljnopolitičkim ciljevima samo u mjeri kako bi se zaštitili od bilo kakve potencijalne prijetnje njihovoj diktaturi, a istovremeno gomilajući ogromno lično bogatstvo, mi smo bili dosljedni našim uvjerenjima- ukazuju iz DF-a.

– Na našu žalost, vrlo često, zapadne diplomate su smatrale da je naše protivljenje korumpiranom Đukanovićevom režimu napad na njihove vrijednosti i bilo im je lakše da rade sa jednim čovjekom koji će ispuniti sve što mu se kaže, nego da troše vrijeme i resurse i da se uključe u našu borbu za pravedno društvo i istinske vrijednosti- navode iz DF-a.

Tvrde da je za sve to vrijeme, jedino Demokratski front držao iskru slobode i borbe za demokratsko društvo i sa našim hrabrim građanima rekao 30. avgusta DOSTA i poslao taj nedemokratski i kleptokratski režim jednom za svagda u političku prošlost.

– Borba protiv korupcije i borba za pravedno društvo je prelomna borba za Crnu Goru. Svi koji žele da nam pomognu u tome su dobrodošli. Ako tu borbu budemo vodili dosljedno, principijelno i objektivno “a crook will be a crook, no matter whose song he is singing (prevarant će biti prevarant koju god pjesmu bude pjevao)”. I svaki takav prevarant treba da se souči sa javnom osudom, i što je najvažnije krivičnim gonjenjem za počinjena djela.
Ponosni smo što možemo kazati da je ovakav principijelni pristup nešto za šta se mi u Demokratskom frontu godinama zalažemo- zaključuju u saopštenju.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26241 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10894 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10268 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9462 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8965 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: