DF: Koja institucija je nadležna da pokrene istragu protiv Stankovića, Katnića i Savića?

    2 godine pre 346 pregleda Izvor: vijesti.me

Profesor Duško Knežević objavljujući razgovor sa Nenom Vujoševićem samo je načeo vrh ledenog brijega organizovane korupcije i kriminala u tužilaštvu i sudovima, i samo hrabri, nezavisni i nekorumpirani tužioci i sudije mogu razobličiti ovaj kriminalni lavirint u kojem se izgubila Crna Gora, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Oni su reagovali povodom objavljivanja novog transkripta razgovora između Kneževića, predsjednika Atlas grupe i Vujoševiša, sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva.

„Nakon objavljivanja novog telefonskog razgovora između Duška Kneževića i sekretara u VDT – u Nenada Nena Vujoševića postavljamo pitanje crnogorskoj javnosti koja je pravosduna institucija nadležna da pokrene istragu protiv Ivice Stankovića, Milivoja Katnića i Borisa Savića. Taman kad smo pomislili da crnogorsko pravosuđe ne može dublje potonuti u talog korupcije i kriminala, bivamo demantovani novim dokazima kako se u tužilaštvu i Višem sudu završavaju „zatvorski predmeti“ uz posredništvo kurira Nena. Tako čujemo kako predsjednik Višeg suda Boris Savić dogovara s Nenom Vujoševićem proceduru mogućeg puštanja na slobodu Dejana Sekulića uz određena jemstva. Ono što je posebno interesantno jeste da Boris Savić itekako zna čije interese zastupa Neno Vujošević, ali se pravi „neznaven“ do tog nivoa da čak razgovara i sa istražnim sudijom u čijoj je formalnoj nadležnosti određivanje pritvora“, saopšteno je iz DF-a. 

Iz tog političkog saveza su podsjetili da je jedan od njihovih lidera, Milan Knežević, dobio rješenje o stavljanju u zatvor zato što je izjavio da je imao ponudu da za 10.000 eura pozitivno riješi žalbu nakon zatvorske presude od sedam mjeseci. 

„I sad, nakon objavljivanja serije telefonskih razgovora o korupciji u tužilaštvu i sudstvu, ispostavlja se da je Milan Knežević govorio istinu, i da je dobio rešenje o „stavljanju u zatvor“ samo zato što je ukazao na korupciju u crnogorskom pravosuđu. Zato pozivamo predsjednika Sudskog savjeta da se oglasi povodom novog telefonskog razgovora Duška Kneževića i Nena Vujoševića i odredi prema njegovim navodima da je Boris Savić, predsjednik Višeg suda, aktivno učestvovao u akciji oslobađanja Dejana Sekulića“. 

Iz DF-a traže da se utvrdi pod kojim uslovima je Boris Savić zajedno sa Milivojem Katnićem i Ivicom Stankovićem „bio saučesnik u ovom koruptivnom skandalu epskih razmjera“.

„U pravcu što objektivnije istrage neophodno je angažovati vještake telekomunikacione struke da uporede poklapanja baznih stanica Nena Vujoševića sa baznim stanicama Borisa Savića, Ivice Stankovića i Milivoja Katnića. Sa razloga dostupnosti istrazi neophodno je oduzeti putne isprave Borisu Saviću, Milivoju Katniću i Ivici Stankoviću, i uvesti mjeru petnaestodnevnog javljanja u Centru bezbjednosti“, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32851 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14324 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13725 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13423 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12575 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11890 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11778 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10800 pregleda
%d bloggers like this: