DF: Nije bilo kontakata niti inicijativa o novom sastanku lidera

    2 meseca pre 131 pregleda Izvor: pobjeda.me

Demokratski front nije planirao nikakve sastanke lidera parlamentarne većine u avgustu, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Na upit da li su upoznati sa medijskim najavama o oživljavanju propalih pregovora do sredine avgusta iz te političke grupacije je odgovoreno da nije bilo nikakvih inicijativa ili kontakata.

– Ne planiramo sastanke jer nije bilo nikakvih inicijativa niti kontakata. Mi smo naše stavove saopštili – rečeno je iz DF-a.

Pregovori unutar vlasti predstavnika parlamentarne većine u Skupštini sa ciljem prevazilaženja aktuelne političke krize u zemlji, završeni su 19. jula bez bilo kakvog dogovora budući da DF, Socijalistička narodna partija i Demos i dalje insistiraju na izboru nove vlade, dok se preostali politički subjekti zalažu isključivo za rekonstrukciju postojeće.

Dva izvora koja su prisustvovala posljednjem sastanku 19. jula tvrdili su tada da neće biti novih pregovora unutar vlasti, što je indirektno potvrdio i domaćin sastanka, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović navodeći da su mogući bilateralni razgovori najjačih stranaka parlamentarne većine.

Iz DF-a je tada saopšteno kako na sastanku nije došlo do dogovora o razrješenju parlamentarne i krize u Vladi zbog, kako su naveli, isključivosti premijera Zdravka Krivokapića i lidera Demokrata Alekse Bečića.

– Demokratski front ostaje pri nepromijenjenom stavu da je izbor nove vlade i novog premijera model za razrješenje aktuelne krize. Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić ostavši u ubjedljivoj manjini, grčevito braneći svoje fotelje i lične interese, i ne prihvatajući pravila demokratije i ponuđeni kompromis, preuzimaju odgovornost za sve što će se u budućnosti dalje dešavati – navedeno je tada u saopštenju DF-a.

U međuvremenu je došlo dio žestokog medijskog rata DF-a sa Demokratama što je proizvelo i krizu lokalne vlasti u Budvi i Kotoru. Zategnuti odnosi sa Vladom i ostalim dijelom parlamentarne većine nijesu poboljšani ni činjenicom da je DF na iznenađenje javnosti podržao Vladin prijedlog za direktora Uprave policije kao i najavom da će privremeno napustiti bojkot parlamenta i glasati za članove Tužilačkog savjeta.

Popuna „po dubini“ ide shodno dogovoru, ne smetaju svađe lidera

Medijski rat DF-a sa Vladom ali i Demokratama ipak nije prepreka da sve tri grupacije u vladajućoj strukturi dobiju svoje funkcije po sporazumu koji je postignut početkom januara, a na koji je I podržao premijer Krivokapić.

Pobjeda je prošle subote objavila dokument po kojem je Demokratski front kojeg čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija dobio je sporazumom vladajuće većine ukupno 264 funkcije u javnim preduzećima, Socijalistička narodna partija 88, a Pokret za promjene 85, pokazuju podaci koje objavljuje Pobjeda.

Članice nekadašnje pobjedničke koalicije „Zajedno za budućnost Crne Gore“ prema dogovoru iz početka januara, a koji se realizuje u potpunosti, su dobili ukupno dvije trećine funkcija, dok je ostatak od jedne trećine, odnosno 145 funkcija su u odnosu ,,dva prema jedan“ podijelili Demokrate i Ura.

DF je dobio ukupno 44 predsjednika Upravnih odbora, SNP 13, a Pokret za promjene 12.

Kada su u pitanju izršni direktori u državnim i javnim preduzećima DF je dobio čak 53 izvršna direktora, SNP 17, a Pokret za promjene čak 21.

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26315 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10958 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10320 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9542 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9019 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8569 pregleda
%d bloggers like this: