DF: POPISA NEĆE BITI JER JE VLADA MONSTAT PREDALA DPS-u, DOŠLO JE VRIJEME ZA SVOĐENJE POLITIČKIH RAČUNA

    1 sedmica pre 204 pregleda


Vlada Crne Gore, a naročito ministarstvo finansija i socijalnog staranja, nastavlja da na najodgovornije pozicije imenuje dokazane članove DPS i satelita te partije.
Pošto je javnost nedavno upoznata da su gotovo sve važne funkcije u tom ministarstvu zauzeli članovi predsjedništva SD i kadrovi iz vlade Duška Markovića, sada je obznanjeno da je i mjestom direktora Monstata nagrađen provjereni DPS-ovac, i to u jeku priče o popisu stanovništva, koji je trebao da se održi ove godine, ali je to direktno spriječila vlada Zdravka Krivokapića.
Treba istaći da se izbor za direktora Monstata dogodio bez prethodnih konsultacija sa parlamentarnom većinom, što je samo još jedno novo kršenje dogovora parlamentarne većine i vlade Zdravka Krivokapića.
Dolaskom čovjeka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u CG neće biti ni sledeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svjetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori.
Prevareni su glasači koalicije ZBCG, kojima je Krivokapić u izbornoj kampanji nazdravljao i čestitao održavanje poštenog popisa.
I ovaj slučaj pokazao je da su Zdravko Krivokapić i njegovi puleni teško obmanuli građane koji su donijeli pobjedu 30. avgusta, a koji su očekivali da se raskrsti sa politikom bivšeg režima i da se, naročito na popisu, pokaže da se Crna Gora nakon decenija asimilacije srpskog naroda vratila sebi i tradicionalnim vrijednostima.
Podsjećamo javnost da je DF 11. avgusta poručio Zdravku Krivokapiću da ove Vlade neće biti ukoliko popis stanovništva ne bude održan ove godine što je bila zakonska obaveza izvršne vlasti.
Godinu dana nakon formiranja Vlade jasno je da je priča o demontaži bivšeg režima bila jeftina propaganda i šarena laža, a u stvarnosti, što su i pojedini iz vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet unutrašnje i spoljne politike Mila Đukanovića. Zato DF traži izbor nove Vlade, i to je jedini logičan izlaz iz ove teške situacije, u kojoj imamo DPS na većini mjesta gdje je i ranije bio DPS.
Došlo je vrijeme da se međusobni politički računi svedu, a DF neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data riječ i čvrsti dogovor ne znači ništa.

Demokratski front

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29664 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12966 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12326 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12002 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11810 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11105 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10526 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10374 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9086 pregleda
%d bloggers like this: