DF tražio od Abazovića: Rješenje tražiti unutar parlamentarne većine, ne smije biti saradnje sa DPS

    4 meseca pre 331 pregleda Izvor: cdm.me

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević večeras su od potpredsjednika Vlade i  predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića zatražili da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje. Oni su razgovarali o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupštini koju je inicirao Zdravko Krivokapić.

“Mandić i Knežević su obavijestili zamjenika premijera da je njima i koaliciji Za budućnost Crne Gore neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, što mislimo da treba da bude stav i koalicije Crno na bijelo”, navodi se u saopštenju.

Abazović je, dodaju, saopštio čelnicima DF- a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF- a koji će glasati za njegovo razrješenje.

“Ali i da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do dogovora dođe. DF će nastaviti da razgovara sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a”, kazali su iz DF-a.

PV Informer
%d bloggers like this: