DF: Živković demonstrirao da u liku Đukanovića vidi faraona

    3 dana pre 114 pregleda Izvor: cdm.me

Braneći Đukanovića, poslanik Živković je još jednom demonstrirao crnogorskoj javnosti da u liku predsjednika DPS-a vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona ove države, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF) u odgovoru šefu Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelu Živkoviću.

Reakcija Fronta uslijedila je nakon što je funkcioner DPS ranije danas poručio da “sudski postupak protiv lidera DF za pokušaj jednog državnog udara još nije završen, te da najavljuju novi”.

“Demokratski front pokazuje puno razumijevanje za muke mlađanog Danijela Živkovića jer mora da bude prva politička žrtva Mila Đukanovića, koji je prije dva dana pokušao da izvede državni udar, jer je odbio da Miodragu Lekiću dodijeli mandat za formiranje Vlade”, saopštili su iz DF.

Braneći Đukanovića, poslanik Živković je, prema njihovim riječima, još jednom demonstrirao crnogorskoj javnosti da u “liku predsjednika DPS-a vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona ove države”.

“Pošto je za nas Milo Đukanović običan kriminalac na funkciji predsjednika države, imamo obavezu da zaštitimo Crnu Goru i njene institucije svim raspoloživim demokratskim sredstvima. A potpis 41- og poslanika koji traže razrešenje Mila Đukanovića, u ovom trenutku predstavlja jedini ustavni mehanizam koji će stati na kraj njegovoj samovolji i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda”, smatraju u DF-u.

Pozivaju Đukanovića da izvrši ” protokolarne obaveze” u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara.

“Predsjednik DPS- a nikad više ne može biti iznad države, i dobronamjerno ga upozoravamo da se vrati u ustavne okvire i izvrši svoje protokolarne obaveze u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara. Gospodina Živkovića zbog godina koje ima nećemo podsjećati na dogadjaje iz pokradenih predsjedničkih izbora 1997. godine, ali njegovog šefa Đukanovića podsjećamo, mada sigurno nije to zaboravio, kako je Momira Bulatovića uz nasilje policije i razvaljenih vrata izbacio iz zgrade Predsjedništva. Za razliku od Đukanovićevih metoda, mi ćemo njega, striktno poštujući Ustav, vrlo brzo razriješiti sa funkcije predsjednika države, i uručiti mu rešenje da napusti zgradu Predsjedništva”, dodaju iz Fronta.

Napominju da je “vrijeme da u Crnoj Gori zaživi vladavina prava”.

“Vrijeme je da u Crnoj Gori najzad treba da zaživi vladavina prava, i da svi oni, a prvenstveno Đukanović, koji zloupotrebljavaju službeni položaj moraju odgovarati pred nezavisnim pravosudnim organima. A gospodinu Živkoviću dobronamjerno savjetujemo da što prije napusti Titanik na kojem se nalazi i potraži gumenjak za spasavanje, jer kad jedne gluve noći policija počne kucati na vrata da vodi na saslušanje kod tužioca, mogu ga zamijeniti s nekom krupnom ribom. A dok on objasni da je samo sitna riba u ovom moru plavom- završiće u političkoj marinadi”, zaključuju iz DF.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: