Diplome za prve polaznike Plesne škole „Sonrisa“ u Pljevljima

    9 meseci pre 811 pregleda Izvor: PV Informer

Proteklog vikenda održano je polaganje za prve polaznike tečajeva plesa Plesnog kluba „Sonrisa“. Program je održan u hotelu „Pljevlja“ uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Polaznicima škole su nakon polaganja uručeni i sertifikati.

Plesni klub „Sonrisa“ ( sonrisa na španskom – osmijeh ) je sa radom u Pljevljima krenuo u septembru ove godine. Program plesne škole je raznovrstan i obuhvata tečajeve za djecu i odrasle, sa preko 20 vrsta plesova: od latino, preko klasičnih, do karipskih, tradicionalnih i modernih.

Osnivači Plesnog kluba su brat i sestra, Slobodan i Jelena Vukčević, državni prvaci u latino i klasičnim plesovima, osvajači mnogih međunarodnih prvenstava sa najboljim rezultatom na WDSF – svjetskoj listi plesa u ime Crne Gore.

Slobodan Vukčević sa jednim od najmlađih polaznika škole

Osnivač i instruktor u Plesnoj školi „Sonrisa“ Slobodan Vukčević ističe da mu je osnivanje plesne škole u Pljevljima bila želja od ranije, s obzirom na njegovo porodično porijeklo od Dragaševića iz Pljevalja.

„Poznato je da je pljevaljska sredina uvijek bila gradska i baštinila kulturne vrijednosti, a društveni ples je jedna od njih. Drago mi je da je gradska uprava imala sluha za ovu vrstu umjetnosti i rekreacije, i da smo imali ovako topao doček plesne zajednice u Pljevljima. Svake subote dolazimo iz Podgorice da održimo časove za djecu i odrasle, i radujemo se svakom dolasku kada vidimo osmijeh na licima naših plesača iz Pljevalja i da postoji zainteresovanost za više nivoe plesnog umijeća“ kazao je Vukčević za naš portal.

Vukčević i njegove kolege instruktori će nastojati da Pljevljacima pruže maksimum u plesu, u pogledu samog plesnog programa i obuka, kao i primjene tog znanja u praksi.

„Na kursevima plesa u našoj školi naučićete osnovne korake za ples u paru i naprednije koreografije, grupne plesove i plesni bonton, a prvenstveno ćete se dobro zabaviti i rekreirati na časovima u poslijepodnevnim i večernjim terminima.“, tvrdi Vukčević.

Na kraju svakog semestra klub organizuje polaganje za razne nivoe plesa na kom se izdaje sertifikovana diploma o završenom stepenu plesa.

„Plesno polaganje održano 26. decembra u svečanoj sali hotela Pljevlja pokazalo je da je plesna kultura u Pljevljima itekako prisutna, i da Pljevljaci znaju da se dobro zabave na plesnom podijumu. Nažalost, zbog pandemije kovida, nismo bili u mogućnosti organizovati masovnije druženje, ali se radujemo ovakvim dešavanjima ubuduće kada se situacija stabilizuje“, kazao je Vukčević.

Vukčević se posebno zahvalio vlasniku hotela „Pljevlja“ Predragu Cvijoviću, koji im je izašao u susret i obezbjedio prostor za održavanje časova i organizaciju polaganja.

Pored tečajeva plesa, „Sonrisa“ nudi i druge vrste zabave i rekreacije, kao što su priprema mladenaca za prvi ples, performansi ansambla “Sonrisa” sa nastupima profesionalnih plesača na raznim ceremonijama, organizovanje team building-a, plesni izleti, itd.
Sa redovnim časovima za djecu i odrasle u Pljevljima nastavlja se već od 9. januara 2021. godine, svake subote u popodnevnim časovima u salama hotela Pljevlja, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera za ovu djelatnost.


Sve informacije možete dobiti na kontakt: 068 636 430, e-mail: [email protected] ili putem Facebook stranice: Plesni klub Sonrisa Pljevlja, kao i na instagram nalogu: plesni_klub_sonrisa_pljevlja.

„Dođite da plešemo, jer Sonrisa je osmijeh, a osmijeh je ples“, poručuje Vukčević.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26096 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11626 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10794 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10155 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9349 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8848 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: