Direktor TE Pljevlja: Trenutno ne postoji nikakva mogućnost bilo kakvog ekološkog incidenta

    2 sedmice pre 244 pregleda Izvor: vijesti.me

U ovom momentu ne postoji nikakva mogućnost bilo kakvog ekološkog incidenta, ocjenio je vršilac dužnosti direktora Termoelektrane Pljevlja Luka Jovanović, nakon posjete Vladine delegacije tom energetskom objektu.

Zbog kako je dan ranije najavljeno iz Vlade, prijetnje izlivanja voda iz taložišta Maljevac TE Pljevlja, državni sekretar za ekologiju, Danilo Mrdak (Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma), i državni sekretar za energetiku, Marko Perunović (Ministarstvo kapitalnih investicija), danas su obišli deponiju Maljevac i razgovarali sa rukovodiocima TE Pljevlja i Elektroprivrede Crne Gore.

„Na inicijativu Ministarstva kapitalnih investicija došli smo da osmotrimo ovaj prostor i da vidimo da li postoji potencijalna opasnost nekog ekološkog incideta uslijed gomilanja većih bilansa voda nego što bi se to trebalo očekivati u nekom narednom periodu. U ovom momentu ne postoji nikakva mogućnost bilo kakvog ekološkog incidenta, a sve ostalo što se zove potencijalna mogućnost to je neka viša sila tu smo da popričao. Niko to ne može negirati ali u ovom momentu se to ne očekuje i u ovom momentu to ne postoji“, rekao je Jovanović.

Rekao je i da će EPCG u naredne tri godine prestati da koristi lokaciju Maljevac za odlaganje pepela i šljake iz Termoelektrane, i cio prostor kultivisati.

Najnovije vijesti

Preminuo Jevrem Brković

24. januara 2021. 21:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13711 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8047 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7220 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6780 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6560 pregleda
%d bloggers like this: