Đeljošaj: Ako PES i Demokrate prihvate rekonstrukciju uz nepoštovanje sporazuma, biće novi momenat za preispitivanje

    2 meseca pre 316 pregleda Izvor: adria.tv
foto: gov.me

Ukoliko naši partneri u Vladi, Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora, prihvate rekonstrukciju uz nepoštovanje sporazuma i to čak i prije roka u sporazumu, biće novi momenat za preispitivanje, saopštio je potpredsjednik Vlade i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj.

On je naveo da je Albanski forum postao dio Vlade kako bi dao doprinos da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije za nekoliko godina.

“Rad Vlade je maksimalno posvećen tom cilju i rezultate imamo i možemo očekivati još više rezultata u narednim mjesecima. Ipak, jučerašnje poruke koje su se čule u Skupštini nijesu dobre za Crnu Goru i naš zapadni put i na takvo postupanje ne smijemo ostati nijemi”, istakao je Đeljošaj.

Dodao je da će Albanski forum nastaviti da vodi principijelnu politiku i da se bori za Crnu Goru u EU.

“Znam kome smeta Crna Gora u EU, nećemo nikako odustati od našeg evropskog puta, ali ni skloniti se bez ‘borbe’ za te vrijednosti. Spremni smo da tolerišemo različitosti, ali atake na dobrosusjedske odnose nećemo tolerisati, to je jedna od naših najznačajnih tačaka našeg sporazuma. Svako ko ne poštuje sporazum će samog sebe isključiti iz mogućnosti da se isti sprovede i nećemo imati nikakve obaveze prema sporazumu, a važno je istaći da ga Albanski forum nije nijednim postupanjem prekršio”, zaključio je Đeljošaj.