Đeljošaj: Kolege iz USSCG neobaviješteni o radu Socijalnog savjeta

    2 meseca pre 241 pregleda Izvor: RTCG

Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik vlade Nik Đeljošaj, ističe da pojedine kolege iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore nijesu dovoljno obaviješteni o odlukama Socijalnog savjeta o radnoj nedjelji u kojem participiraju i njihovi predstavnici, pa daju ishitrene izjave.

Podsjeća da Ministarstvo ekonomskog razvoja, a kada je u pitanju radna nedjelja, sprovodi aktivnosti na osnovu odluke Socijalnog savjeta, gdje USSCG ima svog predstavnika.

„Pojedine kolege iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore su vjerovatno na konsultacijama kod jedne opozicione partije, a u vezi politički motivisanog štrajka u prosvjeti, čime se direktno ugrožavaju naša djeca, pa ne prate ni sjednice Socijalnog savjeta. Kako ne bih remetio ovu politički motivisanu igranku samo ću podsjetiti da Ministarstvo ekonomskog razvoja, a kada je u pitanju radna nedjelja, sprovodi aktivnosti na osnovu odluke Socijalnog savjeta, gdje i sami imaju svog predstavnika“, navodi Đeljošaj u saopštenju.

Ističe da se sa sindikalnog prešlo na politički teren, pa je moguće da su se pojedini malo i pretrčali i tako zanijeli u svojim izjavama.

„Budite sigurni, ostajemo dosljedni našem poslu da u sistemskom i zakonitom pristupu, učinimo napore koji vode boljem sjutra za naše građane. Baš ovako kako se upravo isplaćuju i posljednje uvećane penzije za 74.000 naših penzionera i odlučno – do ispunjavanja svih obećanja kojima vraćamo dostojanstvo svim građanima“, navodi Đeljošaj.