Đoković neće moći ni na Rolan Garos?

    4 meseca pre 148 pregleda Izvor: novosti.rs

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donijela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog dobra svih u Francuskoj, prenijeli su svjetski mediji.

Maračineanu je potpisala zakon koji se odnosi na „obaveznu vakcinaciju“ za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan.

ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ НИГДЕ БЕЗ ВАКЦИНЕ Промењена правила и на Ролан Гаросу?
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US open.

Podsjetimo, predsjednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da organizatori drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa, zajedno sa državnim organima rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir.

– Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vrijeme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir – rekao je Moreton, ali su se u međuvremenu pravila izmijenila.

Francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu govorila je ranije ovog mjeseca o uspostavljanju zdravstvenog „mehura“, koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri odsto među najboljih 100 tenisera svijeta, prema ATP-u) da igraju na ovom grend slem turniru.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: