Đoković: Neću da otkrijem jesam li se vakcinisao ili ne, to je privatna stvar

    2 meseca pre 219 pregleda Izvor: dan.co.me

Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne, to je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao, kazao je u intervjuu za Blic srpski teniski as i najbolji teniser svijeta Novak Đoković. 

– Zauzimam stav koji zauzimam i uvijek sam isto razmišljao. To je neumjereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čovjeka. Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrijebe. Nemam riječ da opišem kakvi su postali mediji. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osjećam da su svi neprijateljski nastrojeni- smatra Nole. 

Dodao je da ne želi medijima da daje povoda da pišu neke stvari o njemu.

– Sada ovo što sam vama rekao, neko od vaših urednika može da uzme i napravi skandal od toga. Ne želim da učestvujem u nekoj oluji koja se trenutno dešava- istakao je on. 

Nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li će ili ne ići u Australiju na turnir u Melburnu. 

– Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspješniji grend slem. Hoću da učestvujem, volim ovaj sport. To je čitava geneza- kazao je Đoković kroz smijeh. 

Dodaje da mediji mnogo nagađaju i to mu je jako zasmetalo.

– Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao prije godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u cijelom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani. I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. Jako sam razočaran situacijom u svijetu i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne – zaključio je Nole. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30993 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13228 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12588 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12096 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11377 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10768 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10637 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: