Đukanović poručio iz Nikšića: Zaustavićemo sunovrat Crne Gore, razočaraćemo sve naše protivnike i neprijatelje

    2 sedmice pre 324 pregleda Izvor: dps.me

„Zaustavićemo sunovrat Crne Gore, razočaraćemo sve naše protivnike i neprijatelje, Nikšić će ostati ono što je uvijek bio i Crna Gora će nastaviti da se kreće putem evropskog razvoja… Snažno vjerujem u Nikšić! A kad god sam vjerovao u Nikšić to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore“, izjavio je predsjednik DPS Milo Đukanović prilikom posjete Opštinskom odboru DPS Nikšić.

„Bitka za emancipaciju je težak i sizifofski posao ali nećemo odustati od navođenja Crne Gore i Zapadnog Balkana ka evropskim vrijednostima i pored toga što su i decenije i vjekove proveli po evropskim bespućima“, izjavio je Đukanović.

„Da bismo dalje mogli da računamo na Crnu Goru i njenu evropsku budućnost moramo ovaj ispit u Nikšiću položiti nikad bolje do sada“, istakao je Đukanović. 

„Naši politički protivnici žele na terenu Nikšića potvrde da je Crna Gora odustala od evropskog puta razvoja i mi imamo dodatan zadatak, ne samo da pobijedimo u Nikšiću, nego i da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da se Crna Gora nije pokolebala“, naglasio je predsjednik DPS-a.

Prema riječima Đukanovića, Crna Gora ulazi u novu fazu političkog života, gdje će se postaviti jasna vododjelnica između evropskog sistema vrijednosti sa jedne i primitivnog i agresivnog nacionalizma sa druge strane. 

„Demokratija, sloboda, ljudska prava, tržišna ekonomija i vladavina prava su neke od osnovnih vrijednosti za koje se borimo i kao takve one su superiorne u odnosu na pećinski nacionalizam koji nam se nudi sa druge strane“, kazao je predsjednik DPS.

Prema njegovim riječima, to su osnovne vrijednosti za koje se moramo boriti, bilo da smo vlast ili opozicija.

Prilikom boravka u Nikšiću predsjednik Đukanović je imao niz aktivnosti. Tom prilikom, susreo se sa predstavnicima mladih, kao i kandidatima za odbornike koalicije „Evropski tim za Nikšić“ čiji je DPS glavni konstituent. Predsjednik Milo Đukanović je čestitao svima koji se nalaze na izbornoj listi i izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da upravo Sanja Damjanović predvodi listu. Takođe, istakao je da kvalitet sastava liste, nagovještava dodatan impuls u nastavku kampanje i obećava da će ovaj skup ljudi svojom energijom, znanjem i iskustvom doprinijeti daljem razvoju grada i učiniti ga još pristojnijim i boljim mjestom za život.

U svom obraćanju predsjednik Đukanović je kroz svoja zapažanja posebno apostrofirao ogromnu važnost predstojećih izbora i rekao da su zajedničko zalaganje i lični doprinos, ključ uspjeha. Takođe, on je naglasio važnost komunikacije sa građanima, prepoznavanja njihovih potreba i zalaganje za rješavanje problema sa kojima se oni susreću. Predsjednik Đukanović je dao lični doprinos radu Call centra iz kojeg je obavio nekoliko razgovora sa građanima Nikšića.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16069 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8197 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7353 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7012 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7010 pregleda