Đukanović predsjednik DPS-a, Damjanović, Vuković, Eraković i Dizdarević potpredsjednici

    1 mesec pre 347 pregleda Izvor: cdm.me

Na današnjem Kongresu DPS-a za predsjednika partije izabran je dosadašnji lider Milo Đukanović, a za potpredsjednike Sanja Damjanović, Ivan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

“Sve vanredne okolnosti dovele su do vanrednog Kongresa. Zarovoljan sam radom partije na današnji dan. Prilika da se podsjete na rezultate DPS-a, ali i da se ozbiljno porazgovara o slabostima i greškama koje su dovele DPS do ove pozicije, da DPS bude u opoziciji”, rekao je nakon današnjeg Kongresa predsjenik partije i Crne Gore Milo Đukanović.

Kazao je da su na Kongresu partije razgovarali o izazovima da kojima se suočava Crna Gora.

“Mi smo vodeća politička sngaa koja je obnavljala nezavisnu Crnu Goru, izvela je na pravi kolosjek. Vrijednosti za koje smo se opredijelili se ne dostižu lako. Važno je da DPS nastavlja borbu za vijednosti kao što su građanska država i da se odupre nacionalističkim napadima. Naš cilj je Crna Gora u porodici ujedinjene Evrope i evropskim kvalitetom života”, poručio je on.

Otvoreno su, kako naglašava, razgovarali i predložili promjene u personalnom sastavu vrha stranke koje treba da obrzbijede novo lice DPS-a.

“Napravili smo kadrovski zahvat koji uliva povjerenje. Time ćemo dobiti direktan energetski impuls ljudi koji žele da se dokazuju. Zadovoljan sastavom Glavnog odbora”, kazao je Đukanović novinarima nakon Kongresa.

Poručio je da je cilj da DPS u bliskoj budućnosti zauzme mjesto koje mu pripada.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li bivšeg premijera i bivšeg zamjenika DPS-a Duška Markovića vidi kao glavnog krivca za izborni rezultat Đukanović je rekao da jedan dio javnosti stalno pokušava da se osvježi ideja da postojk sukob u vrhu DPS-a.

“Kad se to ponavlja stiče se utisak da se to želi. Jedan dio javnostiželi slabljenje DPS-a da se otvori put za neke druge političke igrače. Moram razočarati one koji su razočarani kadrovskim promjenama u DPS-u”, naglasio je Đukanović.

Najnovije vijesti

Zaplijenjena 482 kg duvana

8. marta 2021. 12:02

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16133 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7356 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7031 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7024 pregleda