Đukanović razgovarao sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom

    1 mesec pre 92 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Đukanović je zahvalio na ponovnom susretu, drugom u relativno kratkom vremenu, što potvrđuje kvalitet odnosa Crne Gore i UN.

„Održavanje generalne debate uliva uvjerenje da je multilateralizam živ i da će svijet biti u stanju da odgovori globalnim izazovima, što je od izuzetne važnosti imajući u vidu prenaglašenost sumnji koje su prema multilateralizmu prevladavale u posljednjih nekoliko godina, ocijenio je Đukanović.

Zahvalio je generalnom sekretaru na podršci koja je u velikoj mjeri doprinosila demokratizaciji Crne Gore i ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih rezultata u prethodnim godinama, članstvu u NATO i napretku u pregovaračkom procesu sa EU. 

Generalni sekretar Gutereš je izrazio zadovoljstvo novim susretom sa Predsjednikom Crne Gore u sjedištu UN-a u Njujorku. Upoznat sa izazovima sa kojima se Crna Gora nedavno suočila, iskazao je podršku ličnim naporima Predsjednika Crne Gore i naporima građana, uz najbolje želje da će biti u mogućnosti da se sačuva jedinstvo zemlje. Potvrdio je odličnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenih nacija, i poželio dalji uspjeh u borbi protiv Covid-19, klimatskih promjena i dostizanju ciljeva održivog razvoja. 

„Sagovornici su razmijenili mišljenja o prilikama u regionu. Izrazili su saglasnost u pogledu važnosti uloge EU na Zapadnom Balkanu i potrebe integracije zemalja regiona. U tom kontekstu prepoznate su prednosti snažne podrške EU proevropskim snagama u cilju demokratizacije i stabilnosti regiona“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27751 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11948 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: