Đurović dogovara nastavak akcije „Stop inflaciji“

    2 meseca pre 219 pregleda Izvor: DAN

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, održao je danas sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, prehrambene industrije i distributerima u Crnoj Gori. Sastanak je protekao u konstruktivnom duhu, a centralna tema razgovora bila je snabdjevenost tržišta proizvodima, cijene proizvoda i mogućnosti za nastavak zajedničke akcije „Stop inflaciji“.

Na sastanku su svi prisutni učesnici izrazili spremnost da zajedno sa ministarstvom pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije.

Nakon temeljne diskusije, razgovarano je o daljim koracima i pronalaženju modaliteta smanjivanja cijena najvažnjijih proizvoda.

Ministar je naglasio važnost saradnje između Vlade i privatnog sektora kako bi se postigao održiv model snižavanja i ograničavanja maloprodajnih cijena.

Zahvalio se svim učesnicima na velikom odzivu i na spremnosti da budu društveno odgovorni i da učestvuju u daljim aktivnostima koje će pozitivno uticati na standard građana Crne Gore, posebno osjetljivih kategorija društva.